icon clock16.11.2021
icon eye27
НОВИНИ

У Пулинах вперше провели дітям щеплення від коронавірусу

26 жовтня Міністерство охорони здоров’я України дозволило вакцинацію дітей віком від 12 до 17 років від коронавірусу з використанням вакцини виробництва Pfizer. За інформацією Пулинської селищної ради, на території громади з 29 жовтня по 12 листопада на COVID-19 захворіло 12 дітей.

І от 12 листопада в Пулинах у поліклініці зробили щеплення першим чотирьом дітлахам. Про це нашому журналісту розповіла сімейна лікарка Оксана Зуй.

– Щепитися може будь-яка здорова (тобто без симптомів ГРВІ чи інших захворювань) дитина, у якої зроблені усі календарні щеплення відповідно до віку і є довідка про вакцинацію (063/0), – мовить Оксана Зуй. – Крім того, потрібна згода батьків. Тому 12 листопада у Пулини приїздила мобільна бригада з Черняхова, яка зробила 120 ін’єкцій вакциною Pfizer. Серед щеплених були чотири дитини та стільки ж мам, які мають малюків на грудному вигодовуванні.

– Чи можна робити щеплення дітям іншою вакциною?

– Відповідно до рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України, дітей, вагітних жінок і мам, які мають малюків на грудному вигодовуванні, щеплюють тільки вакциною Pfizer.

– Як почуваються щеплені діти?

– Стан усіх дітей після вакцинації задовільний, почуваються добре.

– Чи вакцинують дітей від коронавірусу за кордоном?

– Ізраїль, який завдяки швидкій закупівлі вакцини та оперативному щепленню більшої частини своїх громадян вважається прикладом вакцинопрофілактики COVID-19, почав щеплювати дітей від 12 років у липні, – мовить далі сімейна лікарка. – З 4 листопада в Ізраїлі дозволили вакцинували дітей віком від 5 до 11 років. У Німеччині дітям після 12 років дозволили робити щеплення від коронавірусу в серпні. Наразі там обговорюється питання щеплення з 4 років. Франція зважилася на вакцинацію дітей від двох років ще раніше –  з 15 червня.

Наприкінці жовтня у Китаї дозволили вакцинувати дітей від коронавірусу, починаючи з трьох років. До цього вакцинація робилася з серпня тільки дітям від 12 років вакциною Sinopharm Вуханського інституту біопродуктів. Венесуела оголосила про початок щеплень від коронавірусу дітей віком від двох років 8 листопада.

You cannot copy content of this page