icon clock15.08.2022
icon eye50
НОВИНИ

У Курненській громаді побували представники ООН у справах біженців і перевірили умови для проживання переселенців

Внаслідок російської воєнної агресії в Україні мільйони жителів нашої країни стали внутрішньо переміщеними особами та змушені шукати прихистку в інших більш безпечних областях або виїжджати за кордон.

У такий складний час важливо мати поруч друзів, які прийдуть на допомогу. Так, нещодавно до Житомирського району з робочою поїздкою приїхали представники агентства ООН у справах біженців. Головним завдання візиту стало зробити технічну оцінку потреб внутрішньо переміщених осіб та оглянути будівлі, в яких будуть проживати переселенці. Адже основна мета держави та міжнародних партнерів повернути українців до нормального життя та забезпечити усі необхідні умови проживання.

Представники ООН Махелет Тамене та Сайфулах Мехрабі побували у Житомирському районі разом із заступницею начальника Житомирської РВА Людмилою Заворотнюк. Вони відвідали соціальний центр у селі Соколів Курненської громади, де можуть одночасно жити 50 переселенців. Під час оглядин поспілкувалися з головою Курненської сільської ради Леонідом Корзуном, очільницею Соколівського старостату Аллою Халімовською та місцевими жителями, які від щирого серця завжди подадуть руку допомоги всім, хто цього потребує.

«Висловлюємо вдячність закордонним партнерам, бо лише спільні зусилля, спрямовані на гуманітарні та житлові потреби, забезпечать комфортні умови проживання внутрішньо переміщеним особам» – зазначають посадовці Курненської сільської ради.

You cannot copy content of this page