Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня

Тарас Панчук повернувся у важкий спорт

Нещодавно наш земляк із села Стара Олександрівка Тарас Панчук після чотирирічної перерви знову почав займатися гирьовим спортом. На змаганнях в Олевську 30-річний чоловік показав найкращий результат – гирю вагою 24 кг підняв 257 разів за 12 хвилин та посів перше місце, а завдяки вдалому виступу на чемпіонаті України, який проходив із 2 по 5 вересня, отримав шанс поїхати на Чемпіонат світу до столиці Угорщини Будапешту. Про новий етап у житті досвідчений спортсмен розповів нашому журналісту.

– Від початку своєї спортивної кар’єри багато разів ставав чемпіоном України та призером міжнародних чемпіонатів, – мовить Тарас Панчук. – У 2013 році здобув титул чемпіона світу в Узбекистані та 1 місце на кубку світу в Латвії.

– Чому вирішив зробити перерву в професійному спорті?

– Перерву довжиною у чотири роки зробив через конфлікт із тренером. А ще мав бажання щось змінити у житті. За цей час спортом майже не займався. Трішки тренувався і декілька разів їздив на змагання по греблі на човнах «Дракон» . Моїм улюбленим хобі лишаються мотоцикли.

– Як склалося твоє особисте життя?

– Нині перебуваю у цивільному шлюбі та маю двох донечок.

– Що стало причиною повернення у важкий спорт?

– У спорт вирішив повернутися через недостатню кількість емоцій у повсякденному житті. Із середини цього літа почав тренування. За короткий період часу встиг виступити та вибороти перемогу в Олевську. Також взяв участь в чемпіонаті України, який проходив у Києві з 2 по 5 вересня. Тут виступав у двох естафетах, в яких команда Житомирської області зайняла другі місця. Мій особистий результат у дисципліні «Довгий цикл» виявився найкращий. У результаті мене відібрали для участі в Чемпіонаті світу, який відбудеться у столиці Угорщини Будапешті.

– Які твої плани на майбутнє?

– У майбутньому хочу продовжити заняття спортом, адже з поверненням, як не дивно, став відчувати меншу фізичну втому. Проте найголовніше – це шквал емоцій, які відчуваєш під час змагань.

You cannot copy content of this page