icon clock21.08.2022
icon eye117
ЛЮДИ НОВИНИ

Пулинський священник Василь Волосянський займається волонтерством і гуртує вірян для підтримки військових

У нинішні важкі воєнні часи кожен намагається підтримувати Збройні Сили України, які виборюють незалежність у запеклих боях. Серед завзятих волонтерів – пулинський священник Василь Волосянський. Він є настоятелем храму Свято-Миколаївської парафії Української Православної Церкви та допомагає землякам-військовим ще з 2014 року, коли російські окупанти почали зазіхати на нашу землю.

– Постійно у нашій церкві ми не лише молимося за мир та українську перемогу, а й допомагаємо військовим, – розповідає отець Василь. – За благодійні кошти та свої власні постійно купую та передаю військовослужбовцям усе, що їм необхідно, у т. ч. продукти, одяг, взуття, подушки, ковдри тощо. Щодня отримую дзвінки від наших земляків, які розповідають що їм потрібно передати. Тоді шукаю варіанти ким передати та швидше відвезти за місцем призначення. І цим уже займаюся з 2014 року. А коли почалося повномасштабне вторгнення росії, то став ще більш активним, ніж до цього.

Священник зазначає, що потрібно не зупинятися, активніше допомагати нашим оборонцям.

– І це добре розуміють віряни, які моляться у церкві за здоров′я вйськових та постійно дають кошти для підтримки Збройних Сил України, – каже отець Василь. – Наша релігійна громада усіма силами й надалі буде допомагати захисникам держави – власне, у такий спосіб ми боремось за Україну. Українці – духом незламні. Нас не перемогти, бо з нами Бог. Все буде Україна!

You cannot copy content of this page