icon clock24.06.2022
icon eye35
НОВИНИ

Прихожани храму св. Миколая збирають кошти на квадрокоптер для Пулин

Від початку війни Збройним Силам України активно допомагають настоятелі храмів та віряни різних конфесій. На церковних богослужіннях лунають щирі молитви за мир в Україні та за здоров’я захисників. Окрім духовної місії багато священників беруть активну участь у волонтерській діяльності, допомагаючи військовим та жителям регіонів, що постраждали внаслідок бойових дій. Нині настоятель храму св. Миколая смт Пулини Сергій Янчук разом з прихожанами збирають кошти на квадрокоптер для посилення захисту нашого містечка.

– Не так давно прихожани з Пулин, Буряківки та Ялинівки активно долучилися до збору допомоги для мешканців Бородянки Київської області. Люди відгукнулися на мій заклик та принесли понад 2 тонни продуктів: овочі, сало, тушонки, консервацію. Оскільки у Бородянці – нестача питної води, тому прихожани храму принесли багато бутильованої води. Усе зібране добро мікроавтобусом відправили на Київщину, де місцевий священник роздав його постраждалим мешканцям, – розповідає отець Сергій.

Також настоятель храму звернувся до місцевої військової установи, щоб дізнатися, яка ще допомога потрібна. Оскільки захисників місцевої роти охорони відправляють на навчання, а далі – на боротьбу з ворогом, виникла потреба у посиленні захисту блоктостів. Для цих цілей було б добре мати квадрокоптер з радіусом дії 8 км, щоб з будь-якої точки можна було контролювати ситуацію на дорогах. Саме з такою пропозицією Сергій Янчук звернувся до своїх прихожан:

– Багато людей відгукнулися, адже розуміють, що це необхідно для охорони містечка. На квадрокоптер, що нині коштує близько 1000 у. о., нам вдалося зібрати половину від потрібної суми. Долучитися до ініціативи може кожен. Варто лише завітати до храму та внести кошти у касу, зазначивши, що вони – на квадрокоптер. У цей нелегкий час ми маємо бути згуртованими: разом молитися за мир, допомагати громаді, військовим та Україні! – мовить Сергій Янчук.

You cannot copy content of this page