Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock31.08.2020
icon eye31
НОВИНИ

Понад 3000 громадян звернулися за отриманням безоплатної правової допомоги

1 вересня виповнюється чотири роки від моменту створення Пулинського бюро правової допомоги. За цей період до фахівців звернулися понад 3000 громадян. Про результати діяльності у захисті прав жителів району нашому журналісту розповів головний спеціаліст Юрій Тичина.

– Головна мета та завдання, заради чого і створювалося бюро, – це забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для соціально незахищених категорій громадян, – мовить Юрій Тичина. – Протягом чотирьох років роботи до Пулинського бюро правової допомоги звернулося 3061 громадян. Від початку 2020 року таких звернень надійшло 506, з яких 61 людина отримала безоплатну вторинну правову допомогу, у 50 випадках призначили працівників для складання процесуальних документів та представництва інтересів та у 11 випадках призначили адвокатів.

Найчастіше громадяни звертаються по допомогу до бюро з таких питань, як прийняття та оформлення спадщини, призначення та нарахування субсидій, процедура розірвання шлюбу, стягнення аліментів, виконання судових рішень, отримання земельних ділянок на безоплатній основі.

Попри карантинні обмеження потреби жителів району у правовій допомозі від держави не зменшилися.

– Фахівці бюро правової допомоги тривалий час працювали у дистанційному режимі, деякі – на робочих місцях, – зазначає Юрій Тичина. – Незважаючи на певні труднощі, ми продовжуємо якісно та ефективно виконувати поставлені перед нами завдання і намагаємося гідно протистояти новим викликам.

Щоб отримати безкоштовну правову допомогу, жителі району можуть звернутися до бюро за адресою: смт Пулини, вул. Незалежності, 12 (щоденний режим роботи з 09.00 до 18.00, субота і неділя – вихідні). Телефон: (04131) 3-12-19. Електронна адреса: pulynske@legalaid.zt.ua

You cannot copy content of this page