Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 19 березня
icon clock04.09.2020
icon eye1233
ДОЗВІЛЛЯ НОВИНИ

Неподалік Улашанівки працює єдиний у районі готельно-ресторанний комплекс

Через район пролягає дорога міжнародного значення «Київ-Чоп», якою часто подорожують туристи. Пулинщина теж приваблює мандрівників, адже має чимало цікавих краєзнавчих місць. Тому актуальним є функціонування на території громад готелів. У Соколівській ОТГ в Андріївському старостинському окрузі вже два роки працює готельно-ресторанний комплекс «Шевченків хутір». Наш журналіст напередодні Дня підприємця завітав сюди та познайомився з власниками цього бізнесу.

Обабіч міжнародної траси неподалік села Улашанівка важко не помітити готельно-ресторанний комплекс із назвою «Шевченків хутір», який має вигляд величного замку. Навколо майорять прапори різних країн, палахкотять різнокольорові троянди та інші квітучі рослини.

– У 2017 році ми відкрили ресторан, а 2018-го – готель, – розповідає підприємець Дмитро Шевченко. – Ідея створення такого готельно-ресторанного комплексу виникла давно. Підшукали підходящу земельну ділянку і знайшли її у Пулинському районі. Нам дуже сподобалося місце, адже поруч знаходиться березовий ліс. І почалося будівництво. Як бачите, усе тут зроблене з червоної цегли і дерева.

«Шевченків хутір» – сімейний бізнес. Пан Дмитро займається більше організаційно-технічними питаннями, його дружина Людмила веде ресторанні справи, а доньки Тетяна та Ілана – готель та бенкетні події.

– Готель розміщений на другому поверсі будівлі, – мовить Тетяна Шевченко. – Для відвідувачів у нас 11 номерів. Ціна доби проживання становить 500 гривень.

– Щоб відпочити у покращених номерах, то треба заплатити удвічі більше – 1000 грн, – каже Ілана та показує готельні номери. – У кімнатах є зручні ліжка, телевізор, кондиціонер, ванна тощо. Влітку маємо завжди повне заселення.

Зазвичай у нас зупиняються туристи, сезонні працівники або гості, які відзначають у бенкетній залі знакові події. Досить часто святкують весілля. Для молодят приготували навіть місце, де вони можуть провести весільну церемонію одруження: неподалік готелю встановили величезний камінь у вигляді серця. Його прикрашаємо і тут закохані дають обітниці любити один одного усе життя.

На території закладу є кімната відпочинку для дітей. Гості, які приїхали з малечею, можуть не хвилюватися за дозвілля своїх синів і доньок. Вони мають змогу чудово провести час у безкоштовній ігровій зоні.

– Ціни у ресторані – демократичні і кожен відвідувач може добре пообідати, витративши невелику суму грошей, – мовить пані Людмила. – Наш сімейний бізнес підкосила пандемія коронавірусу. Кілька місяців взагалі не працювали. До запровадження карантинних обмежень у нас було 14 працівників, а після відновлення роботи закладу лишилися 9. Такому бізнесу як у нас важко функціонувати. У нашій країні часто змінюється податкове законодавство. Тому потрібно весь час моніторити новації, щоб щось не пропустити і не влетіти на штрафи.

– Незважаючи на труднощі, ми продовжуємо працювати, вчасно сплачувати податки, – підсумовує Дмитро Шевченко. – Незабаром на першому поверсі плануємо відкрити маркет, у якому можна буде купити абсолютно різні речі – від автозапчастин до продуктів харчування. Сподіваємося, що скоро настануть нові кращі часи, люди почнуть активніше подорожувати, а наш «Шевченків хутір» буде одним із найкращих спогадів із їхніх мандрівок.

Готельно-ресторанний комплекс «Шевченків хутір» став туристичною перлиною на околиці району

You cannot copy content of this page