Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock22.07.2021
icon eye28
НОВИНИ

На Пулинщині почалася масова вакцинація від коронавірусу

Від початку пандемії СOVID-19 у світі розробили понад 200 вакцин від коронавірусу. Нині в Україні почалося масове щеплення. На Пулинщині жителів громад імунізують препаратами AstraZeneca та CoronaVac. Як зробити ін’єкцію дізнавався наш журналіст.

– Із 24 березня у поліклініці на четвертому поверсі запрацював кабінет щеплень від коронавірусу. За майже 4 місяці тут зробили 785 ін’єкцій, – розповідає завідуючий Пулинською амбулаторією загальної сімейної медицини та відповідальний за вакцинацію в комунальному некомерційному підприємстві «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Пулинської селищної ради Роман Лісіцький. – Раніше пацієнтам вводили препарат AstraZeneca, один флакон якого був розрахований на 10 осіб. Цю вакцину розробили британсько-шведська компанія AstraZeneca та Оксфордський університет.

Із 8 липня ми використовуємо CoronaVac. Цей препарат створила китайська фармацевтична компанія Sinovac спільно з біомедичним дослідницьким інститутом Butantan у Бразилії та індонезійською компанією Biofarma. Значний плюс її у тому, що вона – однодозна! Таких ін’єкцій зробили вже 145.

Щоб зробити щеплення, потрібно подзвонити до свого сімейного лікаря, фельдшера або у реєстратуру поліклініки за номером 067 216 98 23 (з 9 до 17 год) чи особисто прийти до кабінету щеплень без попереднього запису.

– Також почали виїжджати у села та проводити щеплення. Зокрема вакцинуємо маломобільне населення, у тому числі пенсіонерів і людей з інвалідністю, – мовить далі Роман Лісіцький. – 20 липня були у Кошелівці та зробили 21 ін’єкцію.

You cannot copy content of this page