icon clock01.04.2022
icon eye45
ЛЮДИ НОВИНИ

Кумедна історія: під час війни навіть гусаки почали нести яйця

Нещодавно жителька Пулинщини розповіла нашому журналісту про цікавий випадок, який трапився у її житті.

– Минулого літа приїхала на базар. Ходила, дивилася на товари і вирішила купити двох місячних гусенят. Заплатила за них майже 300 гривень та привезла додому, – мовить жінка. – Мій дід не дуже зрадів, що я придбала таке господарство, але, зціпивши зуби, допомагав доглядати гусенят.

Двоє птахів швидко виросли та тішили господарів своєю присутністю на обійсті. Коли на подвір’я заходив хтось чужий, то починали гелготати, сповіщаючи про появу непроханих гостей.

– Мені ці птахи дуже сподобалися, ніколи раніше їх не тримала у господарстві, – каже далі співрозмовниця. – Було наче у тій народній пісні «Жили у бабусі – два веселих гусі…». Ось так і в мене. Тож коли настала осінь вирішила не пускати птицю на холодець чи борщ. Один був більший, а інший – трохи менший. Тому вирішила – нехай ця парочка лишається до весни та буду чекати від них нащадків.

Наприкінці лютого жінка почала збирати перші гусячі яйця. І одного дня побачила дещо незвичне.

– Заходжу у сарай і бачу, що мій гусак «Сніжок» зніс яйце! – говорить жінка. – Від побаченого була вражена. Як таке можливо? Розказала діду, а він із мене сміється: «Під час війни навіть гусаки почали нести яйця, щоб не мобілізували». Виявилося, що у мене було дві гуски. Тож після цієї ситуації придбала в односельця своїм гусиням кавалера.  Ось таке іноді буває у житті…

You cannot copy content of this page