icon clock25.03.2022
icon eye66
ЛЮДИ НОВИНИ

Кулінарний десант захисниць у тилу: жительки Мартинівки безкоштовно готують домашні страви для військових

Від початку війни у Мартинівській школі створили волонтерський штаб, де освітяни та небайдужі мешканці села готують їжу для військових і передають на фронт необхідні речі. Про це нашому журналісту розповіла очільниця освітнього закладу Наталія Гавриленко.

Колектив школи у перші дні війни оперативно переформатував свою роботу з освітньої на волонтерську. «Наш заклад наразі більше працює як волонтерський штаб, – мовить пані Наталія. – Освітнє життя не припиняється, запроваджена дистанційна форма навчання, однак на першому плані – волонтерство».

Зі слів директорки школи, щотижня військовим готують багато страв домашньої кухні: котлети, зрази, налисники, вареники із сиром, м’ясом, вишнями. Куховарять близько двох днів із продуктів, які зносять небайдужі жителі Мартинівки.

– Нам взагалі не складно, важко військовим на передовій, а ми їх підтримуємо. Головне – готувати усе з любов’ю! – зазначає Наталія Гавриленко. – На кухні працюємо злагоджено та швидко. Кожен має своє завдання. Ми усе робимо на благо нашої країни. Нам приємно, що українські захисники будуть їсти домашні страви та ситими охоронятимуть нас.

Смаколики передають військовим завдяки волонтеру Олександру та капелану Олексію, з якими активно співпрацюють від початку війни.

Також односельці постачають на передову сало і мед, консервацію, а ще – маскувальні сітки, які виготовляють у спортзалі школи, – уже сплели 10 шт.

– Страви дуже смачні! – у телефонному режимі кажуть військові, які отримали кулінарні посилки. – Дякуємо кожному, хто підтримує нас! Ми вистоїмо та переможемо! Слава Україні! Героям Слава! Усе буде Україна!

You cannot copy content of this page