icon clock12.04.2022
icon eye224
НОВИНИ

З книгою до Перемоги: що читають жителі Пулинщини у бібліотеці під час війни

У тривожні воєнні часи книга є найкращою розрадою. Що нині читають жителі Пулинщини та як працює бібліотека – про це дізнавався наш журналіст, завітавши до книгозбірні.

– Бібліотеки завжди були чимось більшим, ніж просто зібранням книг, газет, журналів та інших носіїв інформації – вони є центром духовного життя, територією культури, місцем, де крім знань та інформації читачі отримують ще й «бальзам для душі», – зазначає завідуюча бібліотекою Пулинської селищної ради Людмила Пашківська. – За воєнного стану в Україні наша бібліотека продовжує працювати і обслуговувати читачів, як дорослих, так і дітей. Люди, які приходять до нас, можуть не тільки провести час із користю, а й відпочити душею, знайти літературу на будь-який смак.

Нині жителі Пулинщини з задоволенням читають книги українських авторів: Оксани Забужко, Ліни Костенко, Сергія Жадана, Макса Кідрука, Андрія Кокотюхи, Володимира Лиса, Марії Матіос та інших. Жінки віддають перевагу класиці і любовним романам. Найбільшою популярністю в чоловіків користуються сучасні детективи, фантастика, книги історичної тематики. До нашої бібліотеки знову надходять періодичні видання.

Завідуюча бібліотекою Людмила Пашківська

Читання для дітей під час війни може бути терапією, що здатна відволікти та занурити в добрі історії. Багато читають книги Всеволода Нестайка, Сашка Дерманського, Володимира Рутківського, Сергія Гридіна, Надійки Гербіш, Ірени Карпи та інших. Наші діти зачитуються новими книжками зарубіжних письменників перекладеними українською мовою. А це багато значить!

– Ті, хто хочуть читати, але не можуть до нас прийти – обслуговуємо «на виніс», – мовить далі Людмила Пашківська. – У рамках проведення благодійної програми «підтримки та розвитку бібліотек та освіти в Україні» бібліотека отримала два комп’ютери, до яких підключено Інтернет. Це допоможе людям прийти до нас і знайти потрібну інформацію.

Відвідувачка бібліотеки Ірина Коломієць

Бібліотекарі організовують книжкові виставки та підбірки літератури до кожної державної дати, ювілеїв письменників. Вся робота висвітлюється на сторінці у facebook.

Серед активних читачок – пулинка Ірина Коломієць. Вона часто заходить до бібліотеки та читає періодичні видання і книги.

– Із газет подобається читати місцеве видання «Вісті», – каже пані Ірина. – У книгозбірні завжди спокійно і затишно.

Бібліотека працює з 9 до 17 год., обідня перерва – з 13:00 до 14:00, вихідні: субота, неділя.

– Запрошуємо усіх охочих до читання до нашої книгозбірні. Бібліотекарі радо допоможуть Вам з вибором цікавої саме для Вас літератури, – підсумовує пані Людмила. – Нація, яка читає, – непереможна! З книгою до Перемоги!

You cannot copy content of this page