icon clock04.05.2022
icon eye41
НОВИНИ

Знову на автозаправних станціях – дефіцит пального: літр солярки коштує понад 40 гривень!

Роздрібні мережі автозаправних станцій відкоригували ціни на бензин і дизельне пальне з урахуванням торгової надбавки, визначеної Урядом. Так, бензин марки А-95 здорожчав на 1,95 грн/л і коштує 36,05 грн/л. Дизельне пальне зросло у ціні на 2 гривні – до 40,66 грн/л.

На засіданні Уряду 29 квітня прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що основна причина дефіциту пального – знищення ворогом частини інфраструктури, в тому числі зупинка Кременчуцького нафтопереробного заводу, для вирішення питання дефіциту пального на АЗС внесли зміни до державного регулювання цін на нафтопродукти, підвищивши граничний рівень торговельних надбавок, які нараховуються до середньої вартості 1 літра палива: дизпалива – з 5 до 7 гривень з урахуванням ПДВ (на 40%), бензинів автомобільних – з 4,55 до 6,50 гривень з урахуванням ПДВ (на 42,8%).

В оприлюдненій постанові Кабміну до АЗС, які здійснюють продаж палива за регульованими цінами з встановленими Урядом надбавками, не застосовуються обмеження надбавки на продаж «брендового преміального» дизельного палива та бензинів автомобільних, із покращеними показниками якості.

Станом на 4 травня на деяких автозаправних станціях дизельне пальне продавали 44 гривні за літр. Зі слів працівників АЗС, вартість пального буде далі зростати і скоро літр коштуватиме 70 грн.

You cannot copy content of this page