icon clock18.03.2022
icon eye47
НОВИНИ

За кілька днів на Пулинщині згоріло понад 6 га сухої трави

Як тільки розтанув сніг та почалася тепла погода, мешканці Пулинщини стали палити суху траву: на полях, вздовж магістралей, а також на територіях приватних будинків. Так, від початку березня рятувальникам довелось загасити 7 пожеж. Про це нашому журналісту розповів куратор 27-ї державної пожежно-рятувальної частини першого державного пожежно-рятувального загону Анатолій Павленко.

– 14 березня горіла суха трава на площі 2 га у селі Андріївка, – мовить Анатолій Павленко. – 16 березня горіло поле в Очеретянці. Вогонь розповсюдився на 4 гектари.

Загорання сухої трави виникали також у Павлівці, Мартинівці, Бабичівці, Новому Заводі та Івановичах. Завдяки пильності місцевих жителів і старост ці пожежі вдалося вчасно ліквідувати та не допустити поширення на більшу площу.

Крім того, на Пулинщині нещодавно були випадки загорань літньої кухні, будинку та сінника.

– Третього березня у селі Курне загорівся будинок, де ніхто не мешкав. Через день поруч за 20 метрів від попередньої пожежі запалав сінник, – мовить пан Анатолій. – 12 березня у селі Олізарка через несправність пічного опалення зайнялася літня кухня. В усіх цих трьох пожежах ніхто не постраждав, майно людей врятовано.

You cannot copy content of this page