icon clock27.10.2021
icon eye33
НОВИНИ

За грубі порушення умов карантину склали 34 протоколи

На території Пулинської та Курненської громад із 23 вересня по 25 жовтня працівники Держпродспоживслужби з поліцейськими перевірили на дотримання умов карантину 254 магазини, аптеки, заклади громадського харчування та ринок. За результатами цих «ревізій» порушення встановили на 112 об’єктах (44%). Про це нашому журналісту розповів очільник Пулинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Лігута.

– За вказаний період перевірили 146 закладів торгівлі продовольчими товарами, з яких порушення встановили на 60 об’єктах (41%), 73 заклади торгівлі непродовольчими товарами, де виявили 34 порушення, – мовить Олександр Лігута. – В 10 дитсадках і школах зафіксували 8 порушень, а в 8 закладах громадського харчування – 5. Серед основних порушень були такі: не проводиться температурний скринінг персоналу перед початком роботи, не створені умови для обробки рук відвідувачів спиртовмісними антисептиками, для дотримання особистої гігієни працівників, відсутність або недостатня кількість хлорвмісних деззасобів, порушення умов приготування та використання деззасобів, відсутність кольорового маркування в місцях можливого скупчення людей для дотримання соціальної дистанції та ін.

За результатами перевірок на власників (керівників) об’єктів, де виявлені грубі порушення карантинних вимог, склали 34 протоколи за статтею 42 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

You cannot copy content of this page