icon clock20.06.2022
icon eye40
НОВИНИ

Залишився лише тиждень, щоб передплатити “Вісті” на друге півріччя

«Передплатна кампанія-2022» –  чи не найтяжча від моменту створення районного часопису. Коли в Україну прийшла війна, все ніби зупинилося. Звичайно, якщо люди боялися за свої життя, тут вже не до газети. Крок за кроком працівникам «Вістей» вдалося налагодити логістику і газету почали доставляти вчасно. Стала зростати кількість передплатників… Але так тривало недовго. Уже від травня, коли «Укрпошта» під час, і без того нестабільного воєнного часу, реалізувала реформування, запровадивши пересувні відділення.

Ілюстрація з сайту golos.com.ua

До редакції «Вістей» почали звертатися сільські передплатники зі скаргами, що газети їм не доставляють, що за ними у буквальному сенсі потрібно добряче побігати. У цій ситуації не менш прикро і нам, працівникам «Вістей», адже вартість пального зростає і щоб доставити газету з друкарні м. Чернівці у Житомирську область ми платимо чималі кошти. «Укрпошта», як і раніше, бере плату за доставку кожного примірника до адресата, але по факту привозить газету лише у населений пункт.

Ще на початку року ми били на сполох, щоб листонош не звільняли. Директор ТОВ «Редакція-медіацентр «Вісті», журналіст Денис Войтенко зареєстрував на сайті Президента відповідну петицію. А далі – війна, незважаючи на яку, пересувні відділення таки запровадили, попри супротив селян та працівників пошти. Щоб отримати передплачену пресу, пенсії, заплатити комунальні платежі, мешканці сіл змушені за будь-якої погоди чекати на машину поштовиків. Це при тому, що не всі пенсіонери мають здоров’я і сили діставатися у центр села.

Ми розуміємо сільських мешканців Пулинської та Курненської громад, які нині сумніваються чи передплачувати «Вісті», бо ж не факт, що вдасться її почитати через ситуацію з доставкою. Але у смт Пулини листоноші продовжують працювати і гарантовано наприкінці тижня принесуть «Вісті» до оселі передплатників. У зв’язку з цим звертаємося до мешканців Пулин, щоб підтримали місцеву пресу та  передплатили «Вісті» до 25 червня.

Працівники «Вістей» працюють з усіх сил, часто лише на ентузіазмі, але через ситуацію з передплатою його надовго може не вистачити. Адже виходить так, що жителі Пулинщини хочуть, щоб газета, яка видається вже 87-й рік, існувала і надалі, але не передплачують її.

Нині на мешканців нашого краю чекає вибір: або підтримати і передплатити «Вісті» або вже у недалекому майбутньому залишитися без незалежного друкованого слова. Один з наших читачів описав ситуацію з передплатою так: «Якщо хочете їсти смачні домашні яблука, необхідно докласти зусиль і посадити яблуню, лише одного бажання – недостатньо».

You cannot copy content of this page