icon clock21.06.2022
icon eye38
НОВИНИ

Журналіст «Вістей» став випускником 10-ї ювілейної Гендерної медіашколи

Народна мудрість стверджує, що вчитися ніколи не пізно і знань багато не буває. Колектив редакції «Вісті» постійно розвивається, прагне робити районну газету ще більш сучасною та цікавою для передплатників, незважаючи на складні часи. Нещодавно директор нашого медіацентру Денис Войтенко пройшов відбір і став учасником Х Гендерної медіашколи.

– Кілька років поспіль редакція «Вістей» дотримується політики гендерної чутливості (рівні права жінок і чоловіків – відсутність обмежень чи привілеїв за ознакою статі). Тому є важливим йти у ногу з часом і здобувати нові знання у цьому сучасному напрямку. Заняття у школі тривали три дні, під час яких фахівчині розповідали працівникам ЗМІ про гендерночутливий контент у період війни, як правильно виховувати дітей, щоб вони виростали без певних соціальних комплексів і стереотипів, гендернозумовлене насильство у сучасному суспільстві та інші актуальні теми, – мовить Денис Войтенко. – Серед доповідачок були очільниця громадської організації «Гендерний центр Волині», експертка проєкту «Гендерночутливий простір сучасної журналістики» Оксана Ярош, експертка, тренерка з гендерних питань, голова ГО «Паритет» (м. Житомир) Наталія Тарасенко, правозахисниця, тренерка, голова правління ГО «Вісь» (Вінниця) Світлана Дубина, заступниця голови Центру «Жіночі перспективи», психотерапевтка (м. Львів) Марта Чумало.

Гендерна медіашкола відбувається у межах проєкту «Гендерночутливий простір сучасної журналістики», що реалізовується Волинським прес-клубом у партнерстві з Гендерним центром, Незалежною громадською мережею прес-клубів України та за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internew.

You cannot copy content of this page