Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 кипня
icon clock19.07.2022
icon eye39
НОВИНИ

Довжелезна черга, списки, талони: як нині працює Державна міграційна служба у Житомирі

Від 2 липня у Пулинах призупинив роботу Пулинський сектор управління Державної міграційної служби у Житомирській області. Усього на Житомирщині тимчасово закрилися 19 відділень у селищах, що раніше були райцентрами. Тепер, щоб виготовити паспорти (український або закордонний) або забрати готові документи, жителям Пулинщини необхідно їхати до Житомира в Управління ДМС у Житомирській області.

Як потрапити на прийом до спеціалістів міграційної служби та про особливості роботи Управління ДМС у Житомирській області (м. Житомир, вул. Чуднівська, 105) розповість наша журналістка, яка 18 липня отримувала там свої документи.

Відразу варто зазначити, що отримати готові документи, які були подані у громадах області, на порядок простіше, ніж замовити нові паспорти чи ІD-картки. Житомиряни та громадяни з визначених громад Житомирського району займають чергу під стінами Управління ДМС ще з 4.00 год. ранку, цього дня вже до 6.00 год. був сформований список з 40 чоловік. О 7.50 год. черга сягала 65. Ближче до 9.00 год. список з бажаючих подати дані на оформлення документів збільшився до 80 людей.

Оскільки працівники управління не взмозі прийняти усіх бажаючих, видаються лише 40 талонів на день. Якщо ви змогли приїхати раніше і встигли записатися, це не гарантує, що талончик – у вас у руках. Управління працює з 8 ранку, але людей пускають у середину ближче до 9 год. У цей момент важливо бути у перших рядах, щоб «не проґавити» свій талончик, який видається за сформованим списком.

Щоб отримати вже виготовлені документи теж потрібно записуватися до черги. Дістатися з Пулин до Житомира на Чуднівську, 105 мені вдалося о 7.30 год. Я вже була сьома у списку. Документи отримала о 9.30 год. Громадян, які подавали документи у громадах області, але не встигли їх забрати у своїх селищах, приймали в окремому кабінеті за сформованим списком.

Перед початком роботи працівники управління попередили, що військовослужбовців, працівників поліції та людей з інвалідністю приймають в окремій черзі.

Якщо ви хочете подати документи для виготовлення дитячого паспорта для виїзду за кордон або забрати готовий паспорт, ви можете не брати з собою дітей до 12 років. Окрім визначених законом документів, батьки повинні мати при собі чітку фотокартку дитини розміром 10х15. Якщо дітям – 12 років та більше, при подачі та отриманні документів вони обов’язково повинні бути присутні, адже у них скануватимуть відбитки пальців.

Для тих, хто погано знає місто Житомир і не уявляє, як дістатися на Чуднівську, 105, зазначаємо, що це – на Корбутівці. Отож, обирайте маршрутку або тролейбус, що прямує на Корбутівку, або у село Тетерівку. Вийти слід на зупинці Завод «Агромаш» і просто перейти дорогу.

You cannot copy content of this page