icon clock18.03.2022
icon eye50
НОВИНИ

Дизель і бензин – по 40 гривень за літр: вартість пального на автозаправних станціях б’є цінові рекорди

Війна неабияк вплинула на вартість пального, яке за лічені дні стало дефіцитом і стало миттєво дорожчати. Щоб заправити машину бензином потрібно було заплатити 45 гривень за літр. На деяких автозаправних станціях ціна сягала позначки майже 50 грн.

– На автозаправці у напрямку Пулин із траси міжнародного значення «Київ-Чоп» 14 березня ціна бензину була майже 45 гривень, – каже водій Михайло. – Тоді я не встиг заправитися, пальне закінчилося і я поїхав по бензин у Житомир, де заплатив 47 гривень за літр. Дехто з людей, який мав запас палива, продавали його на дому по 100 грн. Якщо комусь треба було терміново, то водії купували.

Із 18 березня ціни на пальне в Україні мали знизитися: тепер дизпаливо має коштувати на 5 грн дешевше, а бензин – на понад 7 грн. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України. Зниження повинно відбутися завдяки ухваленим рішенням Урядом та парламентом: Верховна рада підтримала урядовий законопроєкт про скасування акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20% до 7%.

«Таким чином, ми досягаємо балансу, коли за рахунок радикального зниження податків ціна знижується. Завдяки цьому зможемо акумулювати достатньо ресурсів для проведення посівної кампанії та перевезення критично необхідних вантажів, в тому числі продуктів харчування. Доступне пальне дозволить активувати низку економічних процесів, які наблизять Україну до перемоги» – зазначається в повідомленні міністерства.

– Із 15 березня на автозаправці біля повороту на Пулин із траси «Київ-Чоп» не було пального. А зранку 18 березня з’явилося у продажу необхідне паливо, – розповідає нашому журналісту водій Сергій. – Сьогодні А-92 коштував 39 грн/л, дизпаливо і бензин А-95 – по 40 гривень за літр. Сподіваюся, що ціни найближчим часом знову не стрибнуть угору.

You cannot copy content of this page