Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock26.07.2021
icon eye37
НОВИНИ

Громадяни України, що перебували в полоні, можуть одержати від держави 100 тисяч гривень

100 тисяч гривень грошової допомоги від уряду України можуть одержати особи, позбавлені особистої свободи незаконними збройними формуваннями, окупаційною адміністрацією та/або органами влади Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України та/або Російської Федерації у зв’язку з громадською, політичною або професійною діяльністю вказаних осіб, а також члени їх сімей.

Про це інформує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (Мінреінтеграції), яке здійснює зазначені виплати.

-Ця програма реально діє. Комісія засідає кожного місяця. Я подав документи і вже отримав кошти, – ділиться Володимир Грибан із Пулин. – Знаю, що на території Пулинщини є ще люди, які підпадають під цю програму і можуть одержати грошову допомогу. Часто наші земляки не знають законодавства, не звертаються за належною їм допомогою, не користуються своїми правами. Якщо їм потрібна порада у зборі документів, я охоче підкажу і допоможу. Бо хочеться, щоб кожен, хто був у полоні, скористався допомогою, яку надає держава. Як правило, такі люди потребують відновлення здоров’я і ці кошти не будуть зайвими.

На сайті міністерства зазначають, що щоб отримати кошти, особа, яка позбавлена особистої свободи, член сім’ї, близький родич або законний представник в інтересах такої особи звертаються до Мінреінтеграції з письмовим зверненням. Для звернення потрібні такі документи:

1.Копії документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України заявника:

– паспорт громадянина України;

– паспорт громадянина України для виїзду за кордон;

– службовий паспорт України тощо.

  1. Документи, що підтверджують факт або обставини позбавлення особи особистої свободи:

– рішення суду;

– протокол затримання підозрюваного;

– довідка про звільнення особи з місця позбавлення волі тощо.

  1. Інші документи та/або інформація, які заявник вважає за потрібне додати до звернення:

– договір про надання правової допомоги;

– інформація, що підтверджує громадську, політичну або професійну діяльність особи;

– інформація із ЗМІ або соціальних мереж, що підтверджує незаконне затримання або утримання особи, позбавленої особистої свободи тощо.

  1. Копія індивідуального податкового номеру.
  2. Довідка з банку про відкриття рахунку.

Після опрацювання Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, звернення громадян розглядаються міжвідомчою комісією з розгляду питань, пов’язаних з визнанням осіб такими, що були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії проти України, та здійсненням заходів, спрямованих на їх соціальний захист.

Адреса Мінреінтеграції: м. Київ, Чоколівський бульвар, 13. Задля отримання консультацій та кваліфікованих відповідей, що належать до компетенції Мінреінтеграції, громадяни можуть звертатися щовівторка і щочетверга з 15.00 до 17.00 за телефоном «гарячої лінії»: 0800 750 107.

You cannot copy content of this page