Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock14.10.2020
icon eye220
ЛЮДИ НОВИНИ

Головою районного суду обрали суддю Василя Лотугу

12 жовтня відбулися збори суддів Червоноармійського районного суду. Вони обирали очільника судової установи. Ним став Василь Лотуга, якого 16 липня 2020 року Президент України Володимир Зеленський призначив суддею.

Наш журналіст поспілкувався з новим головою районного суду і дізнався про його життя, професійні здобутки та захоплення.

– Народився і виріс на Олевщині у звичайній робітничій родині, – розповідає 41-річний Василь Лотуга. – У 9 класі захопився правознавством і вирішив здобувати юридичну освіту. У 2004 році закінчив навчання в Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого у Харкові. Спочатку працював старшим слідчим прокуратури Богунського району міста Житомира. Потім до грудня 2010 року був заступником прокурора. Згодом займав різні посади у прокуратурі Житомирської області. З лютого 2012 року до грудня 2015 року – заступник прокурора Житомирського району. Опісля – прокурор Житомирської місцевої прокуратури. 16 липня 2020 року Президент України Володимир Зеленський видав указ про моє призначення третім суддею Червоноармійського районного суду. 28 липня я склав присягу. І 4 серпня приступив до виконання своїх обов’язків.

Василь Федорович зазначає, що йому сподобався новий колектив і він швидко адаптувався до умов роботи.

– 12 жовтня відбулися збори суддів, на яких мене обрали головою суду, – каже Василь Лотуга. – В умовах пандемії важче працювати. Не всі учасники судових засідань можуть з’явитися на розгляд справ.

Очільник районного суду розповів також про свої захоплення.

– Люблю спорт і риболовлю. А ще протягом п’яти років займаюся моржуванням – купаюся у річці Тетерів за будь-якої погоди, – мовить Василь Федорович. – Моя дружина Людмила також має юридичну освіту, працює у прокуратурі. Увечері після роботи обговорюємо законодавчі зміни, радимося один із одним щодо деяких юридичних питань. Тому роботою живу не лише у робочий час, а й удома.

You cannot copy content of this page