Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 квітня
icon clock09.07.2021
icon eye38
НОВИНИ

Військова освіта користується популярністю серед молоді

Усе більше молоді Пулинщини прагне здобувати освіту у військових навчальних закладах. Про це розповів військовий комісар Пулинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Житомирської області Валерій Сидорчук.

Молодь Пулинщини у районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки

– Другого липня в Пулинському РТЦК та СП перші кандидати до вступу в вищі військові навчальні заклади України отримали приписи на прибуття до місця вступу. Хлопці та дівчата планують продовжити навчання у Житомирському військовому інституті імені С. П. Корольова, – повідомив Валерій Сидорчук.

Навчаються наші земляки у різних містах України. Військовий комісар завітав до нашої редакції разом із курсантом Військового коледжу сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, м. Львів, Назара Башинського з Нового Заводу. Хлопець закінчив перший курс, де навчається на артилериста, і приїхав на місяць у відпустку додому.

Назар Башинський і Валерій Сидорчук

– Спочатку було важко вчитися, а потім звик, – ділиться Назар.

Курсанти під час навчання у військовому коледжі, як розповідає військовий комісар, перебувають на державному забезпеченні: освіта, проживання і харчування, стипендія. А після закінчення коледжу випускникам гарантоване працевлаштування у Збройних Силах України за контрактом на 5 років.

За словами Валерія Сидорчука, хтось із абітурієнтів цілеспрямовано і тривало готується до вступу, бо заздалегідь визначилися, що хочуть бути військовослужбовцями. Чимало й таких випускників шкіл, котрі збирають за день-два документи і потрапляють в «останній вагон потяга».

You cannot copy content of this page