icon clock08.04.2022
icon eye761
НОВИНИ

Біблія і війна: у важкі часи люди завжди звертаються до Бога

Людині потрібно більше знати про Бога, знати Його Святу Волю, особливо у нинішній важкий воєнний час. Так вважає настоятель храму Святого Миколая у смт Пулини Сергій Янчук.

– Біблія – це одкровення Бога людям, вона вічна книга життя, дана Богом для керівництва всьому людству. Це книга книг, яка говорить про початок світу та його кінець. Вона говорить про створення Богом Всесвіту і людини, як повинно жити людство і що його чекає після відходу з цього світу, – розповідає отець Сергій Янчук. – Біблія говорить тільки правду, не приховуючи людських пороків. Вона настільки вища за всі книги, на скільки душа вища за тіло.

У Біблії є відповіді на всі питання. Вона написана під натхненням Святого Духа. Вона джерело в фундамент нашого життя та вказує шлях до вічного життя.

Бог, Який створив цей світ, не залишив його, і Він керує цим світом. Ось узяти, наприклад, сьогоднішній день. Російська агресія проти не залежної держави України. Від Бога залежить чи від людей? Московія розпочала цю війну. Чому Бог попустив українському народові таке випробування? Тільки не думайте, що ви самі обираєте спосіб свого життя, свої дії. Так, багато залежить від самої людини, це безсумнівно, але це якщо Бог благословить. Тому що основне залежить від Бога. Допустить чи попустить Бог – буде, не допустить – не буде.

А чому Господь допустив? Допустив для того, щоб нас, грішників, навернути до себе, бо ми звертаємось до Бога тільки тоді, коли нам тяжко і ніхто не може допомогти. Ось узяти навіть перших людей Адама і Єву. Згрішили вони, порушили заповідь. Міг Бог не допустити цього? Міг, але допустив. Чому допустив? А тому, що не хотів порушувати свободу людини.

Один Бог дав людині свободу. Тільки Адам і Єва вибрали між добром і злом – зло, бо не повірили Богу, а повірили дияволу. А чому дияволу? А тому, що він обіцяв, що людина стане богом. А Бог сказав: «помрете, якщо порушите заповідь». То хто правий – Бог чи диявол? Через не послух Адама і Єви, люди донині помирають. Тому нам потрібно Вірити Богу абсолютно. Те, що сказав Бог – це є істина. І як Бог сказав – так і буде.

Нехай Господь наш Ісус Христос допомагає нам Своєю Божественною благодаттю мати віру у перемогу над ворогом, роду людського дияволом. Якщо будемо мати таку віру у Бога, то нам війна не страшна, бо ми єдині, а в єдності сила народу. Не бійтеся абсолютно нічого – ні страждання, ні смерті, ні московської орди. Тому що, коли страждання Господь попускає, то Він дає силу перенести ті страждання.

Страждання перемагається терпінням. «Терпінням вашим спасайте душі ваші»: переможеш страх у самому собі – переможеш ворога. А коли Господь попускає вмерти за правду, мир, добро, за свій народ, сім’ю, Батьківщину, то дає нагороду – блаженне вічне життя.

Святі мученики з радістю йшли на смерть в ім’я свободи і перемоги життя над смертю, добра над злом. Такий подвиг творять наші найкращі сини й дочки, лікарі, волонтери, капелани і весь український народ. За свою безстрашність перед ворогом і смертю вони гідні найвищої почесті воїнів-героїв.

Будемо молитися, щоб Господь дав нам силу перемогти ворога, і всяке зло, яке спричинено московським нашестям на нашу рідну землю. Здобудемо перемогу або помремо за неї. Господь силу людям своїм дасть, Господь поблагословить людей своїх миром.

Слава Ісусу Христу!

Слава Україні – Героям Слава!

You cannot copy content of this page