Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 18 квітня
icon clock01.07.2021
icon eye42
ЛЮДИ НОВИНИ

Будні, творчість, перемоги – у світлинах Олени Рачкован

30 червня Пулинський художній музей запросив усіх охочих на культурний захід. Цього дня тут відбулося відкриття четвертої персональної фотовиставки майстрині народної творчості, художниці, викладачки художніх дисциплін Олени Рачкован.

Назва виставки «Будні, творчіть, перемоги» підказує глядачам про її зміст. На фотографіях можна впізнати краєвиди Пулинщини та вихованців художнього відділу Пулинської школи мистецтв. Житомирянка Олена Рачкован 13 років свого життя присвятила талановитим дітям нашого району. Вона була першою викладачкою і розпочала історію художнього відділу, котрий відкрився у 2006 році. 60 представлених на виставці світлин – це лише п’ята частина фоторобіт, що пов’язані з Пулинщиною.

Ведуча заходу, зберігачка музейного фонду Олена Загацька розповіла цікаві факти з біографії колишньої викладачки Школи мистецтв. Присутні дізналися про багатий трудовий та життєвий досвід Олени Рачкован.

Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк подякував Олені Миколаївні за її вагомий внесок у культурний та мистецький розвиток пулинських дітей. Очільник громади подарував майстрині сувенір на згадку, зазначивши: «Ми та Ваші учні Вас не забудемо. Ми дуже раді бачити Вас у Пулинах».

«Приємно бути присутнім на виставці, що описує історію художнього відділу в Пулинах», – такими словами розпочав свій виступ Заслужений вчитель України, митець Леонід Фесенко. Він також зазначив, що Олена Рачкован виховала цілу плеяду художників, архітекторів та дизайнерів. Адже випускники Олени Миколаївни неодноразово ставали переможцями різноманітних конкурсів та в подальшому навчалися у престижних вузах. Леонід Віталійович запросив свою колегу приєднатися до пленерів на просторах Пулинщини.

Презентація виставки супроводжувалася вокальними дарунками аматорів Центру культури і дозвілля. Глядачі висловлювали свої враження, дякуючи, що можуть знову повернутися спогадами у моменти, зафіксовані на фото.

Олена Рачкован розповіла майже про кожну зі своїх світлин, згадуючи цікаві моменти зі своєї викладацької діяльності: «Це не просто 13 років, а відрізок життя, що дав свої плоди», – зазначила майстриня. На світлинах фотографині – юні митці в моменти творчості та тріумфу, хвилювання під час вручення нагород; сповнені любові погляди матусь; неповторна природа Пулинської землі, її щирі і талановиті люди.

You cannot copy content of this page