Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock24.03.2021
icon eye38
НОВИНИ

Благодійні фонди допомагають хворим на туберкульоз долати небезпечну недугу

Щорічно 24 березня в усьому світі проводиться День боротьби з туберкульозом. Саме цього дня в 1882-му році в Берліні доктор Роберт Кох оголосив про відкриття цієї страшної хвороби, яка до цих пір загрожує кожному з нас.

У 2019 році на Пулинщині виявили 17 випадків туберкульозу, в 2020-му – 8. За цих два роки від інфекційної недуги померли 9 жителів району: у 2019-му – 8, у 2020-му – 1. Станом на 1 січня 2021 року на обліку протитуберкульозного кабінету знаходиться 54 людини. Зараз четверо пацієнтів стаціонарно лікується в обласному тубдиспансері, ще троє осіб – на амбулаторному лікуванні. Таку інформацію нашому журналісту надала медична сестра протитуберкульозного кабінету комунального некомерційного підприємства «Лікарня» Пулинської селищної ради Валентина Буцко.

– Обстеження та лікування хворих на туберкульоз у нашій країні – безкоштовне! Ми також маємо підтримку від двох благодійних фондів, які допомагають жителям Пулинщини долати небезпечну недугу, – розповідає Валентина Буцко. – Благодійний фонд «Нехай твоє серце бֹ’ється» надає хворим соціально-психологічну підтримку, допомагає продуктовими наборами. Пацієнти із Пулин регулярно отримують допомогу від фонду «Лікарі без кордонів – Бельгія». Представники цієї організації щомісяця приїздять до нас та безкоштовно обстежують хворих, надають необхідне лікування. А ще допомагають таким людям у вирішенні побутових питань. Наприклад, купівля дров для опалення оселі або надання коштів, щоб у пацієнтів була можливість приїхати до лікарні.

 

You cannot copy content of this page