Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock14.10.2019
icon eye54
ЛЮДИ НОВИНИ

Хлопець із Великого Лугу служить на бойовому кораблі

Нещодавно здійснилася мрія 25-річного жителя села Великий Луг Миколи Желізняка. Він служить на легендарному військовому кораблі – фрегаті Військово-Морських Сил Збройних Сил України «Гетьман Сагайдачний» та готується до першої далекої подорожі безкрайніми морськими просторами.

– Із дитинства люблю готувати, особливо шашлик. Маю деякі секрети, щоб м’ясо вийшло соковитим і бездоганним на смак, – розповідає Микола Желізняк. – Після школи вступив до Житомирського професійного ліцею харчових технологій і вчився на кухаря. Дуже хотів працювати на військовому кораблі. І от нещодавно моя мрія здійснилася.

У червні Микола став строковиком і потрапив на службу у морський флот. «Відчуття – супер, коли готуєш страви на кухні легендарного військового фрегата «Гетьман Сагайдачний, – мовить із захопленням Микола. – Кухня трохи менша за розмірами, зате відповідальності набагато більше, адже повинен тричі на день ситно нагодувати 130 членів екіпажу. Втома відступає від слів вдячності про смачний сніданок, обід чи вечерю.

Нині Микола Желізняк готується до своєї першої далекої подорожі безкрайніми морськими просторами. «Незабаром попливемо до Грузії, – каже хлопець. – Членів екіпажу буде понад 200 осіб. І для них я готуватиму страви, аби військові мали сили для виконання бойових завдань».

You cannot copy content of this page