Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня

Дивовижні квіти флористки Катерини Ясененко

Багато молоді мріє чимшвидше закінчити школу, вступити до навчального закладу і жити в місті. А молода киянка Катерина Охман, яка працювала на кіностудії, здобула вищу освіту за напрямком «готельно-ресторанний бізнес», навпаки, залишила столицю і стала мешканкою Пулинського району.

Саме тут вона зустріла свого судженого і вийшла заміж, змінила прізвище на Ясененко та оселилась у селі Соколів. Згодом відкрила в собі таланти, про які раніше не здогадувалася. Та відчула любов до справи, яку вважає тепер своїм покликанням. Катерина почала займатися флористикою – робити дивовижні композиції з квітів, щоб дарувати людям їх ніжний, тендітний, таємничий та різнобарвний світ.

-Мені 26 років, я народилася в місті Київ. Проживала там, доки не вийшла заміж, але завжди відчувала, що місто – це не моє, – розповідає Катерина Ясененко. – Ще з дитинства поїздка в село до бабусь і дідусів була чимось захоплюючим! Звідси батьки родом, тому, напевно, й сюди тягнуло. Тут і чоловіка свого зустріла. Ми з Олексієм вирішили залишитись, так як чоловік працює агрономом. Природа також йому до душі більше, ніж кам’яні джунглі.

Переїхавши до Соколова, Катерина почала працювати касиром у готельно-ресторанному комплексі неподалік. Але вона прагнула чогось іншого, а чого саме – визначитись не могла. Шукала себе і задумувалась над тим, що кожна людина має якісь таланти, а які ж у неї? Любить танцювати, співати. Проте їй хотілося якоїсь іншої справи, з якою можна було б пов’язати своє життя.

-Усе в нашому житті з’являється і приходить саме тоді, коли треба, – каже дівчина. – І якось одного дня до мене потрапила вмираюча композиція з несвіжих троянд, які знайомі придбали у продавців квітів. Композицію уже було неможливо врятувати. Я вирішила переробити трішки букет. Троянди всі викинула, пішла до нас на клумбу, де вирощує квіти наша мама Ніна, дай Бог їй здоров’я! Зрізала троянди й інші квіти, які були на той час, і вийшла нова композиція. Складала інтуїтивно, оскільки не мала якихось знань у флористиці. Потім з домашніх квітів зробила композицію для сестри і прийшла з нею на свято. Родичі були приємно здивовані, дізнавшись, що я самостійно зробила композицію.

Тоді Катерина задумалась, чому б їй не спробувати себе у флористиці. Фінансів у неї на курси не було, тому що якраз пішла з роботи, просто почала дивитися онлайн майстер-класи і все, що пов’язано з флористикою. Через місяців два вона зробила перший весільний букет для сестри чоловіка. А далі почали звертатися й інші люди. Затим жителька Соколова вирішила спробувати себе в роботі з живими, але сухими натуральними квітами.

-Це щось нове для нашого краю, та й в Україні саме набирає популярність, –говорить Катерина. – Займаюся я створенням композицій з сухоцвітів більше трьох місяців. Матеріали в основному закуповую в інтернет магазинах, дещо збираю сама. Композиції оригінальні та ексклюзивні, можу виконати в різних кольорах. Дуже важко розлучатися з ними, тому що вони мені як діти. В кожної є своє ім’я, наприклад, «Грайливий папуга» чи «Ягідний чізкейк». Я вже не уявляю свого життя без квітів, сухоцвітів. Напевно, це моє покликання. Колись у дитинстві, коли мама мене питала ким я хочу стати, я жартівливо відповідала: директором новорічної ялинки. Бо місяць робиш, а потім 11 місяців вихідний. Але потім казала, що флористом, дуже мені це слово подобалось. Напевно, вже тоді доля мені натякала, що колись ці дитячі слова обернуться дійсно справою душі.

Катеринині пухнасті, ніжні та вишукані, милі та стильні композиції, одягнені в коробочки або папір, прикрашають домівки мешканців Пулинщини та різних куточків України. Її квіти дарують близьким як комплімент, подяку, затишне і яскраве доповнення до інтер’єру, приємний сюрприз з нагоди свят і просто – без будь-яких нагод, для гарного настрою. А Катерина тішиться, що їй вдається робити щось гарне, що приносить радість людям.

На знімках – композиції, створені Катериною Ясененко 

You cannot copy content of this page