Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock07.11.2019
icon eye27
НОВИНИ

Депутати селищної ради прийняли рішення про створення Молодіжної ради

7 листопада відбулася 21 сесія Пулинської селищної ради 7 скликання. У ній взяв участь 21 депутат. Вони розглянули понад десять питань. Одне з них стосувалося створення Молодіжної ради.

– При Пулинській селищній раді хочемо створити Молодіжну раду, яка буде консультативно-дорадчим органом, – пояснила депутатам секретар селищної ради Олена Гузюк. – Молодіжна рада здійснюватиме координацію заходів, пов’язаних із забезпеченням проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації молодіжної політики, сприятиме активізації участі молоді у політичному, соціальному та економічному житті Пулинської громади.

Рішення, які прийматимуть члени Молодіжної ради, матимуть рекомендаційний характер для органів місцевого самоврядування, але мають зобов’язуючу дію для представників та органів, які створені Молодіжною радою. До її складу ввійдуть не більше 20 осіб віком від 14 до 35 років, які працюватимуть на громадських засадах.

Склад Молодіжної ради формуватиметься на добровільній основі з такої кількості молоді:

– не більше 2-3-х представників від кожного освітнього закладу (учні 8-11 класів та учні профліцею), кандидатури яких подаються учнівським самоврядуванням цього закладу;

– не більше 2-х представників від кожного населеного пункту за поданням старост і селищного голови;

– не більше 2-х представників від молодіжних громадських організацій, що зареєстровані та діють в межах Пулинської селищної ради;

– самовисуванці, кандидатури яких визначаються виконавчим комітетом селищної ради.

Структура новоствореного органу складатиметься з голови Молодіжної ради, двох заступників по роботі з молоддю старшого і молодшого віку, секретаря та радників відповідно до напрямку діяльності.

За створення Молодіжної ради проголосували усі присутні депутати селищної ради.

– Створення Молодіжної ради – це дуже хороша ініціатива. Серед молоді селища є багато цілеспрямованих і активних хлопців та дівчат, які мають ідеї та бажання щось змінювати. Тепер у них з’явиться шанс це зробити, – коментує депутат Пулинської селищної ради Максим Пташнюк. – Чи подаватиму свою кандидатуру до складу Молодіжної ради? Не знаю, треба подумати. Якщо збереться дійсно потужна молодь, то можна долучитися до такої компанії.

Зі слів Олени Гузюк, приблизно у грудні може відбутися перше засідання новоствореного молодіжного консультативно-дорадчого органу. «Тож закликаємо молодь громади долучитися до Молодіжної ради, подавши заяви до виконавчого комітету селищної ради, – мовить О. Гузюк. – Давайте разом змінювати життя в громаді на краще!».

 

You cannot copy content of this page