Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня

Розвиваючі заняття від Пулинського громадського центру: легко і без нудьги!

Для тих, хто любить навчатися новому і цікаво проводити дозвілля, навіть карантин не може стати на заваді. Нові виклики часу дарують водночас і нові можливості. Яскравим прикладом цього є Пулинський громадський центр. Організація через пандемію коронавірусу активізувала свою роботу онлайн у різних напрямках, єднаючи дітей, підлітків та дорослих завдяки корисним, і що важливо – безкоштовним заняттям.

Далі – детальніше про напрямки роботи Центру та як можна до них долучитися.

Вивчати англійську, не виходячи з дому, просто!

В цьому переконують у Пулинському громадському центрі, де для дітей, підлітків і дорослих організовують безкоштовні онлайн зустрічі.

– Англійська завжди була серед наших пріоритетів, – розповідає голова правління Пулинського громадського центру Надія Сірик. – Нині у нас є дитяча, підліткова та доросла розмовні групи, де ми практикуємо навички англійської мови. Часто до наших зустрічей долучаються носії англійської мови. В умовах карантину заняття ми стали проводити онлайн, за допомогою програми зум. Безкоштовні онлайн зустрічі Англійського розмовного клубу доступні, де б ви не знаходились. Для цього потрібен гаджет та інтернет.

Для школярів заняття проводить волонтерка Олександра Лубчук. Вона щотижня готує тему. Хлопці та дівчата не слухають пасивно, а активно обговорюють нові слова, відповідають на запитання, розповідають про свої враження та емоції. Діти не лише вивчають іноземну мову, а й вчаться ділитися своїми думками і не боятися помилитися чи сказати щось «не правильно».

– Група дорослих – це група самоорганізації, – продовжує Надія Сірик. – Ми по черзі презентуємо різні теми. Говоримо про кулінарію, мистецтво, підбираємо теми до якихось свят і подій, проводимо дебати. У багатьох людей є страх сказати щось неправильно, комплекси що вони чогось не знають. Тож наші заняття допомагають це подолати і практикувати навички, щоб вільно спілкуватися.

«Школа лідерства» запрошує підлітків

У цій школі дівчатам і хлопцям пропонують:

-розвиток соціальних та лідерських навичок;

-вміння управляти часом;

-підвищення самооцінки та самовпевненості;

-роботу над встановленням життєвих цілей;

-волонтерські проєкти;

-ігри, цікаві знайомства, весело та креативно проведений час.

«Скриня ідей» – широкий політ для фантазії      та креативу

– Працюючи в цьому напрямку, прагнемо розкрити творчий потенціал дітей, – каже пані Надія.    – Це може бути що завгодно: малювання, аплікації, шиття тощо. Виконуємо проєкти з різними матеріалами, показуючи, що з вторинної сировини можна робити класні речі та подарунки. Це і збереження ресурсів та зменшення відходів, і розвиток креативності.

Часто діти на заняттях «Скрині ідей» виготовляють речі для себе, а також дарують їх іншим – наприклад, бабусям, які в нас проживають, або тим сім’ям зі складними життєвими обставинами, які ми відвідуємо. Якось ми шили з дітьми на машинках жилетки з флісу. Дуже важливим під час занять є спілкування. Бо нерідко це командна робота, потрібно обговорити щось, бути ініціативними. Тут виявляються лідерські якості, вміння планувати проєкт. У «Скрині ідей» діти мають можливість зрозуміти навички зі «Школи лідерства».

 Second Step – для учнів четвертих класів

Голова Пулинського центру Надія Сірик поділилася, що вже восьмий рік їхній Центр працює з учнями четвертих класів місцевої школи за програмою соціальних навичок «Second Step».

– Ця програма розрахована на цілий навчальний рік. У Пулинській школі нині є три четверті класи, з якими зустрічаємося раз на тиждень, – каже Надія Сірик. – На уроках Second Step учні здобувають важливі навички співпереживання, управління емоціями, які сприяють кращій успішності в спілкуванні з однолітками та дорослими. Ми говоримо про різні типи поведінки, управління емоціями, вчимося вирішувати конфлікти, заспокоюватися в емоційних ситуаціях, вміти домовлятися.

 Дізнатися більше про напрямки роботи Пулинського громадського центру, одержати інформацію як взяти участь у заняттях можна за тел.: 097 916 99 03 (Яна Вознюк)       

Фото з архіву Пулинського громадського центру

You cannot copy content of this page