Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock17.09.2020
icon eye41
ЛЮДИ НОВИНИ

Пулинські рятувальники є прикладом відваги та рішучості

17 вересня професійне свято відзначають ті, хто щодня стоїть на захисті населення та територій від пожеж, наслідків стихійних лих, виробничих аварій та катастроф. Вони щомиті готові прийти на допомогу людині, яка потрапила в надзвичайну ситуацію. Про героїв-рятувальників нашому журналісту розповів начальник Пулинського районного сектору Управління ДСНС України в Житомирській області Анатолій Павленко.

– Від початку 2020 року на території району сталося понад 70 пожеж (у 2019 році – 62), під час яких загинуло троє людей, – мовить Анатолій Павленко. – Наші працівники 7 разів виїжджали на місця дорожньо-транспортних пригод і вилучали потерпілих та загиблих. Тричі особовий склад виконував зрізання аварійних дерев та 12 разів прибував на вилучення небезпечних знахідок часів Другої світової війни.

Не так давно команда рятувальників на 80% оновилася, прийшло працювати багато сміливої та активної молоді.

Іван Давидюк і Євгеній Жебровський гасили великі пожежі лісів на території Овруцького району

Особовий склад гідно виконує поставлені державою завдання. Доказом цього є участь наших хлопців у гасінні масштабних пожеж на півночі Житомирщини. Минулою весною у вогняному пеклі побували 17 бійців пожежної частини. Вони вкотре продемонстрували свою високу професійність.

– Я був задіяний у гасінні пожеж в Овруцькому районі, – мовить пожежник Іван Давидюк. – Саме тут найбільше вирувало полум’я. Масово горіли хати. Із сіл відселяли людей, щоб ми могли спіймати вогонь і загнати його у глухий кут, не допустивши розповсюдження.

– Саме завдяки нашим зусиллям вдалося не допустити перекидання вогнища на 40 тисяч гектарів лісу. Якби полум’я потрапило туди, то шансів його зупинити практично не було б, – каже водій Євгеній Жебровський. – Дні, проведені там, були найнебезпечнішими!

– Наші хлопці впоралися з завданнями та зробили максимум! – мовить далі Анатолій Павленко. – Саме тому бійці особового складу – водії, пожежники та командири відділень – отримали нові звання служби цивільного захисту: восьмеро рятувальників стали молодшими сержантами і один – старшим лейтенантом. Крім того, Іван Давидюк отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня, а Євгеній Жебровський – нагрудний знак ДСНС України «Знак пошани». Пулинські рятувальники є прикладом відваги та рішучості!

Напередодні професійного  свята рятувальників привітав депутат Житомирсьої обласної ради Тарас Собко.

– Дуже пишаюся пулинськими рятувальниками. Вони – молодці! – каже Тарас Собко. – Те, що вони роблять, – це щоденний ризик власним життям. Отримані державні відзнаки свідчать, що бійці – справжні герої, які сильні духом, загартовані часом і випробуваннями, сміливі та мужні люди. Вони заслуговують на суспільне визнання, державну підтримку у вигляді повного соцпакету і високої заробітної плати. Висловлюю щиру подяку усім рятувальникам району за врятовані життя, самовідданість та самопожертву під час виконання службових обов’язків.

– Користуючись нагодою, вітаю колег із професійним святом. Прийміть слова сердечної вдячності і поваги за вашу відповідальну, мужню працю в ім’я захисту людей, – говорить Анатолій Павленко. – Зі святом, шановні колеги! Бережіть рідних і не будьте байдужими до інших людей! Зичу здоров’я, добробуту в родинах, сил та енергії для подальших успіхів у вашій небезпечній та відповідальній праці.

Рятувальників привітав депутат Житомирської обласної ради Тарас Собко

You cannot copy content of this page