Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня

Осінній призов-2020: де служитимуть хлопці Пулинщини

1 жовтня стартує призовна кампанія «Осінь-2020». Хто зобов’язаний пройти строкову військову службу, в яких військах служитимуть юнаки Пулинщини, про відповідальність за уникання призову розповів районний військовий комісар Пулинського райвійськкомату Валерій Сидорчук.

-Осінній призов розпочинається з першого жовтня, – говорить військовий комісар. – Призову до лав Збройних Сил України підлягають юнаки віком від 18 до 27 років, придатні за станом здоров’я до військової служби. Усі зазначені особи зобов’язані з’явитися до призовної дільниці Пулинського районного військового комісаріату для проходження медичної і призовної комісій за адресою: смт Пулини, вул. Шевченка, 130. Тел. для інформації: 097 704 87 42.

-Що робити, якщо призовник не отримав повістку?

Неотримання повістки не звільняє призовника від відповідальності. Якщо особа не одержала повістку, то має з’явитися до призовної дільниці у 10-денний термін з дня початку призову.

-Рідні хвилюються за життя хлопців. Непокояться, що їх можуть направити в гарячі точки – чи це можливе?

-Ні, військовослужбовців строкової служби до участі в бойових діях не залучають. Вони служитимуть у частинах, які дислокуються за межами території ООС (АТО). Під час осіннього призову наших хлопців направлятимуть для проходження служби до частин Десантно-Штурмових Військ, Сухопутних Військ, Військово-Повітряних Сил, Національної Гвардії України.

-Як довго триває служба? Коли юнаки зможуть повернутися додому?

-Строк проходження служби становить 18 місяців, для осіб з вищою освітою – 12 місяців.

Хочу наголосити, що за ухиляння від проходження строкової військової служби призовників можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Захист Вітчизни – священний обов’язок громадян. А строкова військова служба – один з етапів підготовки до захисту Батьківщини. Це «школа», яка надає впевненості кожному, робить людей міцнішими, сильнішими, витривалішими, готовими захищати своїх рідних та близьких, гартує силу духу, виховує повагу та відповідальність. Тож плануємо на початку жовтня в Пулинах урочисто провести наших призовників на строкову службу до лав Збройних Сил України.

You cannot copy content of this page