Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock13.05.2020
icon eye41
НОВИНИ

Хворий на коронавірус пулинчанин повернувся з лікарні і перебуває на самоізоляції

Станом на 13 травня у районі є два підтверджені випадки на коронавірус: 64-річний мешканець Пулин, якого в квітні госпіталізували до Черняхівської районної лікарні, та 57-річна жінка, зареєстрована у нашому селищі (фактично мешкає в Житомирі). Ще у двох мешканців Пулинщини була висока температура тіла – більше 38 градусів. У хворих взяли аналізи. Підозри на коронавірус не підтвердилися. Про це журналісту розповіла в. о. директора Центру первинної медико-санітарної допомоги Пулинської райради Людмила Кульбовська.

Як почувається хворий на коронавірус пулинчанин? Інформацію про його стан здоров’я надав сімейний лікар Іван Василіца.

– 10 квітня на обстеження у районну поліклініку до сімейного лікаря син привіз батька із симптомами коронавірусу СОVID-19. Після медогляду хворого відвезла бригада швидкої допомоги до інфекційного відділення Черняхівської райлікарні. 11 квітня стало відомо, що пацієнт інфікований коронавірусом, – розповідає Іван Василіца. – 21 квітня жителя Пулин виписали додому, бо його стан стабілізувався і не було явних симптомів інфекційної недуги. При виписці з лікарні у чоловіка взяли аналізи, які показали позитивний результат, тобто, людина досі хвора на коронавірус. Пацієнт повернувся додому в Пулини та понад 20 днів перебуває на самоізоляції. Мешкає в окремому приміщенні, з рідними та іншими людьми особисто не контактує. Спілкуємося з ним виключно по телефону. Щодня зідзвонюємося, запитуємо про стан здоров’я. Наразі у чоловіка немає високої температури, кашлю та задишки, почувається добре.

6 травня у хворого взяли повторно аналізи на дослідження. Станом на 13 травня результати від лабораторного центру не надійшли. Син, який відвозив батька до медзакладу, пробув на самоізоляції 14 днів, на коронавірус не захворів.

You cannot copy content of this page