Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock20.05.2020
icon eye45
НОВИНИ

Депутати райради обговорили медичні проблеми та поділ Пулинщини

20 травня відбулося засідання 27 сесії Пулинської районної ради сьомого скликання. У ньому взяли участь 19 депутатів, очільники установ і громад Пулинщини. Вони обговорили та прийняли рішення з кількох важливих питань, серед яких – внесення змін до районного бюджету на 2020 рік, передача автомобіля Renault DUSTER у комунальну власність Соколівської сільської ради, надання в довгострокову оренду ТОВ «Первоцвіт-фарм» приміщень для розміщення аптечного пункту.

Депутат районної ради Вячеслав Кравченко під час засідання сесії підняв питання відсутності фельдшера у селі Буряківка. Мовляв, місцеві жителі потребують надання своєчасної медичної допомоги, змоги часто їздити у Пулини не мають.

– Сімейні лікарі та педіатри при потребі відвідують своїх пацієнтів у Буряківці, – зазначила в. о. директора комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Пулинської райради Людмила Кульбовська. – Фельдшер, який був у селі, не звільнений, а тимчасово працює у поліклініці. До своїх обов’язків у Буряківці повернеться у жовтні.

Гарячим було обговорення перспективи поділу району на дві частини. Депутат Житомирської обласної ради Тарас Собко закликав очільників Соколівської і Курненської громад, депутатів районної ради, голову Пулинської райдержадміністрації ще раз звернутися до високопосадовців, зокрема облдержадміністрації, з проханням приєднати територію Пулинщини у повному складі до Житомирського району. Депутати підтримали цю пропозицію.

Понад пів години обговорювали надання в довгострокову оренду ТОВ «Первоцвіт-фарм» приміщень для аптечного пункту. Засновник мережі аптек Микола Поліщук наполягав на необхідності такого рішення.

– Наша мережа працює у районі 15 років! – зазначив Микола Максимович. – І зараз ми хочемо, щоб депутати дозволили нам оренду приміщення на нових 15 років у будівлі центральної районної лікарні.

– Пропоную це зробити за умови, що аптека при лікарні почне працювати цілодобово або хоча б до 22 години, – сказав директор комунального некомерційного підприємства «Центральна районна лікарня» Пулинської райради Павло Гуменюк. – При лікарні аптека має працювати не до 18.00 чи до 20.00, а хоча б до десятої години вечора. Коли це зроблять, тоді можна надавати такий дозвіл на довгострокову оренду.

Сім депутатів районної ради проголосували «За», 11 – утрималися.

– З 1 червня зроблю усе можливе, щоб аптека при лікарні працювала довше, – мовить Микола Поліщук. – Проблема знайти людину, яка б працювала у нічну зміну. Готові доплачувати, аби тільки робила. Думаю, що скоро зможемо вирішити це питання.

You cannot copy content of this page