Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock03.07.2020
icon eye76
НОВИНИ

7 ресурсів, де пулинці можуть отримати психологічну допомогу

Досі багато людей воліють тримати свої проблеми в собі або ж ділитися ними з батьками, друзями, які для них виконують роль психологів та психотерапевтів. Ми поцікавилися де можна отримати фахову психологічну допомогу в Пулинському районі. Як виявилося, для дітей такі можливості є, а от дорослим доведеться звертатися за підтримкою в Житомирі чи інших містах або ж на просторах Інтернету.

1.Психологічна допомога учасникам АТО

Де можуть одержати таку допомогу учасники АТО/ООС, які повертаються з війни? Ми запитали про це заступника голови Пулинської регіональної спілки ветеранів АТО Андрія Висоцького. Він замислився і почав пригадувати. Врешті відповів, що йому невідомо, чи є в районі така можливість і куди можна звернутися за безкоштовною психологічною допомогою в Житомирській області.

-Як правило, бійці отримують консультації та проходять психологічну реабілітацію у госпіталях, – говорить Андрій Висоцький. – Чудову допомогу в цьому надають у Бердичівському госпіталі.

У цьому госпіталі працює Центр неврологічної допомоги та психологічної реабілітації учасників АТО. Контакті дані госпіталю: м. Бердичів, вул. Європейська, 52. E-mail: gospberd@ukr.net. Тел./факс: (04143) 2-02-58. Центр неврологічної допомоги та психологічної реабілітації учасників АТО: (04143) 2-03-41.

2.Психологи галузі освіти Пулинської громади

У Пулинській об’єднаній громаді є 5 психологів. Три з них працюють у Пулинській та Івановицькій школах, Вацлавпільській гімназії, де надають психологічну допомогу, консультації, проводять тестування і різноманітні методики учням, їхнім батькам і педагогам. Ще два практичні психологи є в Інклюзивно-ресурсному центрі.

Про це розповіла очільниця відділу освіти Пулинської селищної ради Наталія Опанащук. Вона зазначає, що психологи проводять як індивідуальні заняття, так і групові форми роботи з дітьми. Усі дітки, які цьогоріч стануть першокласниками, мають пройти комплексну оцінку в Інклюзивно-ресурсному центрі.

Адреса Інклюзивно-ресурсного центру: вул. Покровська, 92, смт Пулини (приміщення дитсадка «Сонечко». Е-mail: irc-pulyny@ukr.net

3.Міжнародний благодійний фонд «Місія в Україну»

Цей фонд допомагає жінкам з небажаною вагітністю та дітям з інвалідністю і їхнім сім’ям. Всі послуги надають безкоштовно. Діяльність “Місії в Україну” поширюється на Житомир та Житомирську область.

Тут проводять корекційні заняття для дітей з особливостями розвитку: страхи, тривожність, сором’язливість, гіперактивність, дефіцит уваги, агресивність, труднощі у навчанні, розлади аутичного спектру чи проблеми у поведінці.

Досвідчені психологи консультують з приводу небажаної вагітності. Також надають психологічну підтримку, допомагають виявити симптоми постабортного синдрому та проводять курс реабілітації.

Контакти Фонду: м. Житомир, вул. Старовільська, 29. Тел.: (0412) 418-872, (093) 358 22 62, (067) 412 88 82.

4.Жіночий консорціум України

Безкоштовна психологічна допомога буде корисна тим людям, що відчувають втрату інтересу до життя, відсутність бажань, порушення сну та апетиту, постійну тривожність.

Номери гарячої лінії Жіночого консорціуму:
+38 095 419 26 05,+38 098 310 16 93. Всі дзвінки конфіденційні і безкоштовні

5.Сайт «Дитячий психолог»

Це інформаційний портал для батьків, а також спеціалістів, що працюють з дітьми.

На цьому ресурсі ви можете знайти багато рекомендацій і пояснень дитячих психологів на різні випадки життя. Зокрема поради з виховання дітей дошкільного і молодшого шкільного віку. Можна поставити своє запитання і отримати на нього фахову відповідь, одержати корисну та цікаву інформацію про дитячу психологію.

6. Гарячі лінії

Потерпілі від торгівлі людьми та насильства, в тому числі домашнього, можуть одержати психологічну допомогу, зателефонувавши на гарячі лінії:

  • Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації 0 800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного)
  • Національна дитяча «гаряча лінія»  0 800 500 225 або 116 111 (для дзвінків з мобільного)

7.Платні послуги фахівців

В мережі Інтернет є багато пропозицій з надання платних послуг психологів. Вартість консультації починається від 150 гривень і може бути навіть кілька тисяч гривень. На ціну впливають різні фактори, зокрема освіта та досвід фахівця, популярність і впізнаваність організації, яку він представляє, складність проблеми клієнта.

Сайт «Довідка Житомира» надає інформацію про психологів для дорослих і дітей у Житомирі. Тут є контактні дані як приватних психологів, так і фахівців, котрі працюють у різних центрах.

You cannot copy content of this page