Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 16 квітня

300 рибалок, хор і активні ветерани: як у Пулинах дорослі люди об’єднуються для розваг

Життя пулинців – це не лише робота, дім, городи і домашнє господарство. У багатьох з них є різноманітні хобі, які дарують позитивні емоції, допомагають розслабитися, творчо себе проявити. Хтось вирощує квіти і доглядає за садом, грає у шахи чи футбол, вишиває бісером і хрестиком, пише вірші, співає, ловить рибу або збирає гриби.

Ми поцікавилися які в Пулинах є об’єднання, де місцеві жителі можуть провести своє дозвілля, знайти друзів і однодумців.

«Пулинські рибалки»: романтика відпочинку та нічні чергування

Відпочити від важких чи одноманітних буднів, зарядитися позитивними емоціями на природі, випробувати фортуну в надії спіймати особливо велику рибину можуть рибалки. Щось з виловленого дістанеться коту, щось піде на святковий стіл. Є й такі любителі риболовлі зі стажем, які зізнаються, що часто випускають рибу назад у воду. Бо в них переважає спортивний інтерес, а також вони приїжджають на ставок просто зняти стрес та відпочити душею.

Голова «Пулинських рибалок» Олександр Макеєнко розповідає, що їхня організація налічує більше 300 членів.

-Це люди різного віку. Не лише жителі Пулинського району, є члени і з міст – Житомира та Новоград-Волинського, – говорить Олександр Макеєнко. – Доєднатися до нашої організації можуть також діти. Багато серед «Пулинських рибалок» пенсіонерів, бо в них більше вільного часу. Й офіційно – одна жінка. Хоча рибалить чимало жінок разом зі своїми чоловіками та дітьми.

Бути рибалкою – це не лише відпочивати, споглядати краєвиди і радіти вилову. Це й участь у спільних заходах і праця, яка зближує людей, виховує в них відповідальність.

-Членів товариства ми поділили на 11 груп, у кожній з яких є старший. Між групами встановили нічне чергування. Вони чергують на двох водоймах у Пулинах та Яснополянському ставку. Вдень працівники теж перебувають на ставках, щоб видати квитки і взяти оплату з тих, хто прийшов порибалити. Організовуємо суботники, прибираємо території водойм, зариблюємо їх і робимо благоустрій. Карантин на риболовлю не вплинув – наша риба коронавірусом не хворіє.

Приєднатися до «Пулинських рибалок» може кожен бажаючий. Для цього потрібно написати заяву, подати фотокартку, сплатити вступний внесок у розмірі 1200 гривень і сплачувати щорічний внесок у сумі 200 або 500 гривень в залежності від того, як часто людина рибалить. Якщо часто, то кажуть, що 500 гривень – вигідніше.

Довідки за телефоном: 067 709 46 95.

Коли душа співає – приходьте у хор

Без пісні в нас не обходиться жодного свята. Пісня розраджує, зцілює, надихає, окриляє. А ще – об’єднує людей, різних за віком, фахом, характерами та вподобаннями, життєвими долями. Вони відчувають свою особливу місію – нести красу і творчість землякам, тому затримуються на репетиціях до пізнього вечора.

-Через карантин ми не можемо збиратися і проводити репетиції, – ділиться Іван Опанащук, керівник народного чоловічого вокального ансамблю «Промінь» та хору, який він веде при Центрі культури і дозвілля Пулинської селищної ради. – Учасники при зустрічах на вулицях Пулин запитують мене, коли вже будемо збиратися, бо дуже хочуть співати, скучили за колективом. Думаю, що скоро будемо знову проводити репетиції і зможемо до Дня Державного Прапора та Дня незалежності України вже виступати.

Співати приходить і молодь, і люди середнього та старшого віку. Для багатьох них брати участь у репетиціях і виступах під час концертів – це розрада, віддушина. Особливо для тих, хто перебуває на пенсії й кому не вистачає спілкування, хочеться знову почуватися молодими і потрібними. Аматори на сцені оживають, молодшають, розквітають.

Як ділиться Іван Опанащук, у їхньому репертуарі народні, естрадні пісні та його авторські твори.

-Ми відкриті для всіх бажаючих. Нам дуже потрібні чоловіки-виконавці! Репетиції проводимо в Центрі культури та дозвілля (колишній Будинок культури), – каже Іван Опанащук.

Довідки за телефоном: 096 187 28 33.

Активні і молоді серцем зустрічаються у ветеранській організації

У житті настає момент, коли люди йдуть на пенсію. Хтось цього дуже очікує, щоб врешті «пожити для себе», зайнятися тим, на що раніше не вистачало часу. Але буває, коли пенсіонери нелегко переживають такий заслужений відпочинок, особливо його перші роки. Почуваються самотньо та ізольовано.

Молодим, активним, корисним та цікавим для інших можна бути і в 60, і в 70, і у 80 років! Це доводять учасники районної ветеранської організації.

Вони і в хорі співають, і разом вирушають на екскурсії в різні цікаві куточки Житомирської області. Неодмінно відзначають у теплому колі ювілеї та різні свята, де можна отримати море позитиву та спілкування і навіть покружляти у вальсі. Ветерани відвідують у Пулинах мешканок Будинку для вдів. Цікавляться мистецтвом, тому охоче беруть участь у виставках художників-земляків. Долучаються до гарних справ громади та самі стають їх ініціаторами. А також проводять в останню путь своїх посестер і побратимів.

-Торік до морозів у Центрі культури та дозвілля ми влаштовували дискотеки «для тих, кому «за…», – розповідає голова ветеранської організації Іван Тимощук. – Приходили не тільки наші ветерани, а й інші жителі Пулин. Якби не карантин, ми і зараз продовжували б наші дискотеки. Карантин дуже негативно вплинув на нашу діяльність. Проводити зустрічі не можемо. Спілкуємося телефоном. Запитували наших ветеранів кому і яка допомога потрібна, але вони справляються. Дуже всі хочуть зустрічатися, збиратися для спілкування. Але ми маємо дотримуватися порядку і показувати приклад іншим, тим більше, що перебуваємо в групі ризику.

Організація нараховує майже 120 членів, з яких активними є близько 30. Учасники сплачують щорічний внесок у розмірі 40 гривень. Ці кошти йдуть на проведення цікавих заходів, на привітання ювілярів.

Щоб долучитися до ветеранської організації, потрібно написати заяву та надати свої контактні дані.

Детальніше за телефоном: 067 188 58 18.

You cannot copy content of this page