Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 23 квітня
icon clock21.03.2020
icon eye46
НОВИНИ

Чи можна гуляти з дітьми надворі під час карантину?

З теплими промінчиками сонця дуже важко всидіти вдома в умовах карантину. Проте хтось вирішив задля безпеки родиною ізолюватися, а хтось продовжує вести звичний для нього раніше спосіб життя. На вулицях Пулин щодня можна спостерігати багато перехожих. Серед них чимало батьків з дітлахами, які гуляють вулицями селища, граються на дитячих майданчиках – у тому числі групами по 3-4 дітей. Поруч, на відстані 20 одна від одної на лавках сидять 2-3 мам чи бабусь і активно спілкуються.

Чи безпечно і чи можна в умовах карантину гуляти з дітлахами навулиці? З цим запитанням ми звернулися до в. о. директора комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Пулинської районної ради Людмили Кульбовської.

-Заходи під час карантину спрямовані на обмеження контактів. Дитячі майданчики – це не найкращі місця для ігор з дітьми під час карантину, адже там важко уникнути контактів з іншими людьми і зберігати рекомендовану дистанцію 2 метри. Якщо діти у парку облизують пісочниці та гірки, обіймаються, – то це не карантин, – зазначає Людмила Кульбовська. – Щодо прогулянок під час карантину – то гуляти надворі можна, але контакти з іншими особами мають бути обмежені. При цьому маємо пам’ятати про миття рук, обробку їх антисептиками, також слід дезінфікувати ручки автомобілів.

-Місця для прогулянок – ліс, приватна садиба тощо. У нас в районі можна знайти такі місця, де можна відпочити. Це в містах важче.

Ті ж поради і щодо гостей та проведення днів народжень – мінімум контактів, можна святкувати у тісному колі сім’ї. Якщо до вас приїдуть гості – ви ризикуєте, адже не знаєте, з ким і де ці люди перебували в контакті, – наголошує в.о. директора ЦПМСД Людмила Кульбовська і бажає усім бути здоровими.

You cannot copy content of this page