Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня

У Пулинах стартував чотириденний Лавандовий фестиваль

26 червня Пулинський громадський центр почав приймати відвідувачів, бажаючих помилуватися красою квітучої лаванди. Упродовж 26-29 червня тут можна відпочити у затишних зонах та зробити колоритні і романтичні фото на згадку. Цьогоріч Пулинський лавандовий фестиваль проходить більш спокійно, при маленьких групах людей. В цьому є свої переваги. Адже кожен може вільно пересуватися територією, не стояти в чергах, аби сфотографуватися у кущиках квітів чи біля неймовірно красивих велосипедів.

-Ми готувалися рік до традиційного Лавандового фестивалю. Планували запросити багато гостей, зокрема з-за кордону, – розповідає Яна Вознюк.

Вона проводить для нас невеличку екскурсію територією, показує різні сорти лаванди, радить де і як краще провести фотосесію. Наче потрапляємо у лавандове королівство. Все таке чарівне, миле і затишне, що хочеться біля кожної фестивальної родзинки затриматися подовше.

Затим Яна запрошує нас до крамнички. Тут на поличках стільки всілякої краси, що очі розбігаються. Ароматне мило і свічки ручної роботи, іграшки, прикраси на волосся, чайні будиночки та підставки під гарячі філіжанки, оригінальні кружки. А також вироби бабусь з Будинку для вдів – прихватки, фартушки та інші корисні для кухні і дому речі. Лавандові смаколики пулинської феї солодощів Олександри Дюбченко до крамнички привезла велосипедом її донечка Софійка. Не втримавшись, одразу смакуємо меренгою та льодяниками. Складаємо сувенірчики до свого плетеного кошика і придбаний на згадку букетик лаванди.

Для малюків на фестивалі облаштований надувний іграшковий басейн, де можна порибалити. Ми спіймали “золоту” рибку і задумали бажання. Яке  наразі таємниця, скажемо коли здійсниться.

Є столик зі стільчиками, де малеча може посидіти і покольорувати розфарбовки, помалювати. А також під наметом затишні диванчики, де приємно родиною пограти в настільні ігри, попити чистої водички. Доки відвідувачі відпочивають, лунає спокійна музика, яка налаштовує на позитив.

– Лаванда цвістиме ще два-три тижні, затим ми її зріжемо і будемо сушити. Дуже сподіваємося, що наступного року наш Пулинський лавандовий фестиваль відбудеться у звичному форматі, – говорить Яна Вознюк.

You cannot copy content of this page