Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock07.08.2020
icon eye31
НОВИНИ

У Пулинах після кількох місяців перерви запрацювали дитячі садочки

Із понеділка, 3 серпня, у селищі почали працювати заклади дошкільної освіти. Вони призупинили освітній процес у березні через пандемію коронавірусу. І от минулого тижня виконком Пулинської селищної ради дозволив роботу двох садочків. До одного із них завітав наш журналіст і дізнався як працюють вихователі у нових умовах.

– Із 12 березня до 31 липня наш заклад не могли відвідувати діти, – розповідає директорка ЗДО № 1 «Ялинка» Тетяна Колесник. – Із понеділка, 3 серпня, запрацювали дві групи, в яких є по 10 дітей. Для них створили спеціальні умови, аби у малечі були мінімальні шанси інфікуватися на коронавірус. Для цього ми впровадили такі заходи: усі працівники закладу – у масках, в їдальні та місці для відпочинку між ліжечками є дотримання дистанції, дітки граються тільки великими конструкторами чи машинками, які у кінці робочого дня помічник вихователя дезінфікує та миє у проточній воді. Коли дитину приводять до садочка, то їй вимірюють температуру тіла. Це ж саме перед початком роботи робимо для наших працівників.

Температурний скринінг діток також проводять ще двічі протягом дня. Якщо температура буде вище 37,2 градуса, то одразу повідомлять про це батьків, які мають забрати сина чи дочку із закладу.

У садочку наразі заборонено користуватися тканинними рушниками, килимами з довгим ворсом, гратися м’якими іграшками, проводити заняття з малювання та ліплення.

– Зараз наш заклад відвідує 12 дітей, – мовить далі Тетяна Колесник. – Маємо документи від батьків на відкриття третьої групи. Робота закладу буде залежати від епідситуації з поширення коронавірусу. У будь-який день, якщо зростатиме кількість випадків хворих на СОVID-19, садочок може припинити свою роботу.

You cannot copy content of this page