Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 18 квітня

У Гута-Юстинівці жителі самі собі влаштували свято: купили і поставили прапор, провели патріотичний велозабіг і розіграли лотерею

У Гута-Юстинівці живуть неспокійні й ініціативні люди, які люблять організовувати різноманітні цікаві й корисні акції. Серед них таким активістом є Василь Палюк. Тож до Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України тут знову не обійшлося без яскравих подій.

Василь Іванович щороку на найбільше державне свято від’їздить до Львова, на свою батьківщину. Але цьогоріч через пандемію коронавірусу залишився у Гута-Юстинівці, яка йому за багато років життя і праці вже стала близькою.

Біля Державного Прапора в Гута-Юстинівці

-Вирішив святкувати з односельцями у Гуті. Як же у такі свята – без вишиванки і гарних справ? – мовить пенсіонер. – Відколи в селі більше десяти років тому закрили школу, в нас прапора не підіймали. Купили ми прапора й урочисто підняли його в центрі Гута-Юстинівки.

А потім вулицями села провели патріотичний велотур. Василь Палюк з юними учасниками на велосипедах відвідав домівки 11 літніх людей, яким за 70 років. Діти з подаруночками вітали старше покоління з Днем народження України і бажали їм міцного здоров’я. Пенсіонери дуже тішилися таким гостям, дякували їм і запрошували ще приходити.

Учасники велопробігу в гостях у Марії Церпіцької

-Також з нагоди Дня Незалежності України  у Гута-Юстинівці ми організували змагання на велосипедах, зі стрибків у довжину з місця, метання м’ячика, бігу навколо магазину – молодшим одне коло, старшим – два, – розповідає далі Василь Палюк. – Переможці змагань: Євген Нестерчук, Микола Церпіцький. Перші місця з різних видів змагань здобула Анастасія Недвецька. Активну участь взяли маленькі спортсмени Віктор Церпіцький, Андрій Церпіцький  і Софія Башинська.

Після змагань вручили призи і розіграли лотерею. Дітям це все дуже сподобалося. А на кінець літа, перед початком нового навчального року буде ще одна лотерея для дітей.

-Для мене то дуже, дуже святе – і День Прапора, і День Незалежності України, – мовить Василь Палюк. – Цієї любові, шани українських святинь, одягати чисту вишиванку у неділю та свята треба вчити наших діток. Дякую тим, хто допомагав у цій справі і взяв участь у святкуванні! Було всім весело, люди раділи, особливо сподобалося дітям. Шануймося!

You cannot copy content of this page