Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock04.06.2020
icon eye39
НОВИНИ

П’ять проблем, які ускладнюють життя пулинчан на вулиці 1 Травня

У Пулинах біля центральної районної лікарні є невеличка вулиця 1 Травня. На ній знаходиться вісім житлових будинків. Наш журналіст познайомився з мешканцями цих осель та дізнався про їхні проблеми.

Коли знак посміхається автомобілістам

№ 1. Проблемний знак

Перше, що впадає в очі, коли потрапляєш на вулицю – розмальований дорожній знак, який забороняє рух автомобілів.

– Багато років цей знак тут стоїть. Патрульні можуть оштрафувати, якщо поїхати під знак, – розповідає чоловік, який мешкає в одному з будинків. – Не пишіть моє ім’я та прізвище, а краще зазначте, що цей знак створює незручності для жителів вулиці. Щоб я або рідні під’їхали до мого будинку, то треба машиною зробити велике, аби заїхати з іншого боку. Когось встановлений знак так дістав, що намалював на ньому смайлик.

№ 2. Відсутність вуличного освітлення

Прямую далі. Зустрічаю пенсіонерку. Вона нарікає на відсутність вуличного освітлення. Мовляв, в осінньо-зимовий період темно, хоч око виколи

Наталію Метельську турбує відсутність на вулиці централізованого водопостачання та стан дороги

№ 3. Без централізованого водопостачання

Працівниця військкомату Наталія Метельська також має нарікання до своєї вулиці, на якій живе з дитинства. Поруч – батьківська хата. У ній мешкає сестра Ніна.

– Подивіться на нашу дорогу! Хіба по ній можна нормально їхати? Багато ям. Замість того, щоб грейдерувати, цей шлях треба спочатку нормально підсипати відсівом, – каже Наталія Метельська. – Ще маємо проблему централізованого водопостачання. Дорога перекопана вздовж і впоперек. Якщо класти труби, то тільки через городи. Але багато жителів на вулиці проти такого рішення. Тому кілька років тому наша сім’я була змушена у дворі викопати дві криниці.

Ями після дощу стають озерцями

№ 4. Ремонт дороги

– Моїй сім’ї заважають машини, які мчать через нашу вулицю та піднімають пилюку стовпом, – мовить Юлія. – Влітку на подвір’ї неможливо дихати, а я маю маленьку дитину до року. Хвилююся за її здоров’я. Було б добре, якби дорогу заасфальтували.

 

Ця криниця може стати причиною великої біди

№ 5. Небезпечний колодязь

Ще одна молода матуся Тетяна звертає увагу на небезпеку для дітей. Поблизу однієї хати-пустки біля самісінької дороги знаходиться низький колодязь, заповнений водою. Дах – дірявий. Дитина, яка буде бігати чи гратися, якщо батьки втратять пильність, може туди впасти і станеться біда.

– Встановлений заборонний знак нині у такому стані, що його дуже погано видно, – пояснює начальник Пулинського відділення поліції Віктор Лисюк. – Жителі вулиці можуть звернутися до селищної ради, щоб цей знак взагалі прибрали.

Депутатка Пулинської селищної рада Наталія Ковальчук, яку обрали жителі вулиці 1 Травня, каже, що до неї ніхто з вказаних проблем не звертався.

– Є депутатом від двох вулиць – Незалежності та 1 Травня, – розповідає Наталія Ковальчук. – Ті проблеми, які озвучили люди, занотувала та обов’язково обговорю з посадовцями селищної ради.

You cannot copy content of this page