Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Середа, 24 квітня
icon clock15.01.2021
icon eye49
ЛЮДИ НОВИНИ

Пулинка Галина Боярчук вишила герб рідного краю

Для цілеспрямованих людей немає нічого неможливого. Особливо ж тоді, коли є величезне бажання ризикнути і створити щось нове. Не маючи навиків вишивки картин на патріотичну тематику, пулинка Галина Петрівна Боярчук взялася за нелегку і відповідальну роботу: перенести на полотно герб Пулинщини. І це їй вдалося на славу! Вишитий герб дивує своєю колоритністю не менше, ніж його оригінал. Про талановиту жінку та її нову творчу роботу дізнавалася наша журналістка Марія Мосійчук.

Рукодільниця має багато робіт, котрі вже просто нікуди повісити чи прилаштувати, адже в кожному куточку її оселі – неповторні візерунки, вишиті дрібненьким хрестиком. І все ж не вишивати Галина Петрівна просто не може, адже для неї це не хобі, а – відпочинок. У колекції вишивальниці чимало картин на релігійну тематику: Богородиця з немовлям, святе сімейство, янголята… Особливо бережно Галина Петрівна ставиться до оздоблення рушників, знає значення усіх символів.

Маючи великі сумніви, але водночас і жагу до нового, Галина Боярчук все ж погодилася вишити герб Пулинщини, без жодних допоміжних схем. Вона так розповідає про свій досвід вишивання символу краю: «Над цією роботою я працювала два тижні, не один раз переробляла, навіть довелося вдаватися до комп’ютерних технологій. Потрібна була точність, адже наш герб має плавні форми. Найбільше намучилася з журавлем. Тепер я розумію, чому декілька майстринь відмовилися працювати над цим полотном. Але, побачивши результат, мені приємно, що я принесла користь громаді».

Коли у людини є бажання творити, вона живе різнобічним та повноцінним життям. Галина Боярчук, маючи лише голку з ниткою, кожного дня створює щось нове і зупинятися не збирається. Майстриня вже задумала вишити ікону Божої Матері, картину з соняхами, чорну пантеру та сучасні подушечки для своїх невісток.

You cannot copy content of this page