Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock28.08.2020
icon eye77
НОВИНИ

Зоя Лисюк: «Пулинська школа з нетерпінням чекає на учнів»

Свято Першого дзвінка, День знань – це урочистіть, якою традиційно розпочинається навчальний рік. Після довгої розлуки, що через пандемію коронавірусу та літні канікули тривала майже пів року, учні Пулинщини, або ж як їх офіційно нині називають здобувачами освіти, врешті переступлять поріг навчальних закладів. Чи буде урочиста лінійка, як у Пулинській школі дотримуватимуться  заходів безпеки під час пандемії – про це розповідає директорка Зоя Лисюк.

-Ми дуже скучили за дітьми і з нетерпінням чекаємо на зустріч з ними першого вересня, – сказала під час нашої розмови напередодні Дня знань директорка опорного закладу загальної середньої освіти Пулинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Зоя Лисюк. Вона зізналася, що увесь цей час у порожніх шкільних коридорах так не вистачало дитячого сміху та галасу.

-У нашій школі навчатимуться 692 учні, в тому числі 73 першокласники. У нас буде три перші класи, – продовжує Зоя Лисюк. – Через ситуацію з пандемією не зможемо свято Першого дзвінка відзначити усією шкільною родиною. Тому 1 вересня класи збиратимуться за графіком. Для першачків готуємо святкову програму – адже перший день шкільного життя – це особлива подія.

Пулинська школа – під особливою увагою. Ходом і завершенням ремонтних робіт у рамках «Великого будівництва» цікавляться не тільки очільники Пулинської громади, району та Житомирської області. Під час робочого візиту 14 серпня школу відвідав міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

-Надзвичайно приємно, що спільними зусиллями наш заклад стає дедалі кращим. Якби не кошти держави та громади, зацікавленість і підтримка представників усіх рівнів влади, то в нас такої школи не було б. Ми дуже хочемо, щоб наші діти вчилися в сучасних європейських умовах, аби їм було комфортно і вони із радістю йшли навчатися. У нас невдовзі будуть волейбольний, баскетбольний майданчики, встановлені тренажери. Ремонтні роботи на стадії завершення, – ділиться директорка.

Щодо заходів безпеки, особливостей навчання в умовах пандемії Зоя Аркадіївна говорить так: безпека учасників освітнього процесу – передусім. Тому щоденно працівникам школи проводитимуть температурний скринінг. Учителі ходитимуть у масках. Учні початкової школи (1-4 класи) маски не повинні одягати. У приміщеннях будуть розміщені нагадування про заходи захисту та гігієну рук. У школі працюватиме новий сучасний санвузол, зроблений завдяки співфінансуванню державного і місцевого бюджетів. Дітки повинні приносити з собою щодня питну водичку в індивідуальних пляшечках. Батьки учнів, у яких є певні хронічні захворювання, зокрема легеневі, можуть написати заяви про переведення їхніх дітей на індивідуальну форму навчання.

-Батьки теж мають відповідально ставитися до здоров’я дітей, перевіряти температуру, цікавитися їхнім самопочуттям. І якщо є симптоми застуди, не пускати дитину до школи, адже від цього залежить безпека та здоров’я всього нашого колективу. Ми дуже хочемо, щоб усі були здорові і чекаємо на зустріч 1 вересня!

You cannot copy content of this page