Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock24.08.2020
icon eye62
ЛЮДИ НОВИНИ

Заслужений вчитель України Леонід Фесенко з вихованцями малює квітучу Україну

Митці зображують світ таким, яким вони його бачать, пропускаючи через призму уяви і крізь своє серце. Пулинські художники не уявляють своєї творчості без любові до рідного краю та України. Зображуючи не завжди безхмарну сонячну реальність, а таку, якою вона є, все ж у своїх мріях, думках та на полотнах малюють Україну квітучу, мирну, щасливу, заможну, красиву. Тим самим прагнуть програмувати світлу прийдешність.

Любов’ю до рідного краю щедро ділиться зі своїми учнями Заслужений вчитель України, очільник гурту художників-земляків «Пулинське земляцтво» Леонід Фесенко.

На переконання митця, бути художником – це не лише вміти фіксувати події, володіти техніками, а і пропускати через себе все, що відбувається довкола. Знати історію та культуру Батьківщини. Любити і берегти природу.

Саме тому Леонід Віталійович дуже полюбляє творити на природі, де опісля перебування в замкнених приміщеннях з чотирьох стін душі стає просторо і легко, вона купається в потоці повітря і сонячного світла. Природа надихає, вчить, лікує та збагачує.

-Тільки є вільна від праці і турбот хвилинка, – я поспішаю на пленер, – ділиться учитель. – Кожна людина повинна мати віддушину і щось приємне для відпочинку. Для мене такою приємністю є пленери. Ми разом з дітьми та моїми колегами-художниками вчимося у природи, передаємо сонячне освітлення, барви довкілля. Природа – це наш перший учитель, тим більше наше квітуче Полісся. Радіємо цією красою і прагнемо залишити її на картинах. Зображуємо старовинні будівлі, краєвиди, цікаві об’єкти Пулинщини, які нас надихають.

День Незалежності України для Леоніда Фесенка – свято особливе, як для кожного українця, закоханого в свою країну. А ще це день народження митця. Тому отримує наш земляк щороку подвійні вітання. Одягає вишиванку, зустрічає з усмішкою новий день і вірить: усе буде добре!

-Я тут народився, виріс, тут працюю і навчаю підростаюче покоління. Прагнемо залишити для нащадків красу і добро, щоб люди ставали добрішими, а погане все відходило, – каже Леонід Фесенко. – Кожна людина хоче бачити свій рідний край, країну процвітаючими, заможними. Надіюся, що так і буде – якщо працюватимемо, єднатимемось, спільними зусиллями ми цього досягнемо і все в нас буде гаразд!

You cannot copy content of this page