Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock30.07.2020
icon eye41
БЛОГ

Журналісти сайту Pulyny.news протягом 4 місяців змінювали життя району, взявши участь у міжредакційних Турбо-батлах

Із квітня цього року журналісти нашої редакції брали участь у проєкті міжредакційних Турбо-батлів. Протягом чотирьох місяців ми прокачували Пулинський район, виконуючи різноманітні завдання.

«Турбо-батли» – це проєкт Тернопільського прес-клубу, який реалізували ментори агенції «Або». Вони допомагали ідеями та порадами 9 редакціям з різних куточків України, в тому числі і пулинським журналістам.

Кожного тижня ми виконували 3-4 конкурсні завдання, які мали на меті зробити нас агентами змін у редакції та громадах району. Якщо добре справлялися, то отримували за це жолуді, які по закінченню проєкту обміняємо на техніку.

Одним із найцікавіших завдань турбо-батлів було створення абетки життя Пулинського району

Найцікавіші завдання за час батлів

Серед найцікавіших для кореспондентів були завдання, які стосувалися унікальності території Пулинщини. Саме так з’явилися чудові матеріали «Абетка по-пулинськи: журналісти створили алфавіт життя району», «7 унікальних місць Пулинщини, які варто відвідати після карантину», «Круті ідеї жителів району, які стали реальністю. Як втілити свій задум?».

Резонансними виявилися теми: «П’ять проблемних доріг Пулинщини, на які нарікають люди», «Чи зручно людям з інвалідністю пересуватися у Пулинах?», «Конфлікт на кладовищі у Курному» тощо.

Вплив матеріалів на життя району

Опитуванням у соцмережі «Що б ви змінили в Пулинській громаді» зацікавилися Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк і голова районної ради Анатолій Липко. Перший телефонував до редактора ввечері після виходу публікації, а другий особисто прийшов у редакцію обговорити розмови людей у Фейсбуці.

Одразу після публікації матеріалу про результати опитування «Що б ви змінили в Пулинській громаді» селищна рада підготувала звіт своєї роботи, яку титанічну працю провели і яких успіхів досягнули.

Таким був небезпечний колодязь на вулиці 1 Травня

Після оприлюднення матеріалу «П’ять проблем, які ускладнюють життя пулинчан на вулиці 1 Травня» маленьким жителям згаданої вулички стало жити безпечніше, адже один із недоліків усунули за сприяння депутатки Пулинської селищної ради Наталії Ковальчук.

– Коли дізналася про наявні проблеми на вулиці 1 Травня, то прийшла до селищної ради та обговорила їхнє можливе рішення з посадовцями, – розповідає Наталія Ковальчук. – Вуличне освітлення та капітальний ремонт дороги можна зробити, усе залежить від наявного фінансування.

За сприяння депутатки Пулинської селищної ради Наталії Ковальчук колодязь накрили бляхою

Щодо колодязя, який знаходиться обабіч дороги і є небезпечним через дірявий дах, то я приїхала до того обійстя, де знаходиться потенційна загроза життю і здоров’ю жителів вулиці. Усе побачила, зв’язалася з господарем. Він сказав, що накриє криницю металевою бляхою. Наступного дня після нашої розмови чоловік виконав обіцянку. Тепер дітки можуть безпечно бавитися біля своїх будинків.

 

You cannot copy content of this page