Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock22.12.2020
icon eye65
ЛЮДИ НОВИНИ

Електромонтер Микола Грибенюк майже 40 років є вірним своєму покликанню

22 грудня в Україні відзначається День енергетика – це дата, яка об’єднує багато поколінь працівників енергетичної галузі: і молодих спеціалістів, які лише починають свій професійний шлях, і досвідчених фахівців, які вже відбулися професійно. Серед них є 63-річний Микола Грибенюк. Він працює черговим електромонтером оперативно-виїзної бригади Пулинського РЕМ і майже 40 років лишається вірним своєму покликанню – дарувати людям світло, тепло і затишок.

Микола Грибенюк перевіряє відсутність напруги перед заземленням обладнання, що виводиться у ремонт

– Серед найдосвідченіших наших працівників є 63-річний Микола Грибенюк. Він у минулому році за свою сумлінну і тривалу роботу отримав почесну нагороду «Відмінник енергетики України», – розповідає в. о. начальника Пулинського РЕМ Юрій Сидорчук. – Микола Іванович виконує свою справу з повною віддачею всіх знань, вмінь та найкращих якостей душі. Саме його перші руки починають відновлювати електропостачання у разі стихійних лих, коли зникає світло у населених пунктах Пулинщини.

– Можна сказати, що я наче «фельдшер швидкої допомоги» – у критичних ситуаціях першим беруся за відновлення світла. Люди не хочуть сидіти у темряві, прагнуть постійно користуватися електроприладами, без яких майже ніхто не уявляє свого життя, – мовить Микола Грибенюк. – Наступної весни буде 40 років як я працюю в РЕМ. Робота подобається, колектив дружній. Бувають складні моменти, особливо коли доводиться ліквідовувати наслідки грози чи буревію у нічний час доби. За роки звик працювати у різних умовах.

Микола Іванович каже, що робота у РЕМ стала його другим домом. «Моя дружина Валентина Сергіївна вже майже 40 років допомагає мені збиратися на роботу, готуючи смаколики та кожного разу застерігає бути обережним. Адже зміна тривала – 24 години, під час яких може статися усе що завгодно і треба буде негайно їхати на аварійні роботи, – говорить досвідчений енергетик. – Пишаюся своїми синами Олександром та Іваном, люблю онуків Катерину і Тараса. Завжди з нетерпінням чекаю їхніх візитів. Моя родина – найбільша та найважливіша підтримка у житті! Вітаю своїх колег із професійним святом. Бажаю стабільної, безаварійної роботи, удачі та всіх благ. Нехай вам завжди світить родинний теплий вогник – вічне джерело наснаги і любові. Хай життя кожного з вас буде наповнене енергією світла!

You cannot copy content of this page