Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock07.09.2020
icon eye44
Вибори НОВИНИ

Будуть голосувати не за місцем прописки: 9 людей, які фактично живуть на Пулинщині, змінили виборчу адресу

На майбутніх місцевих виборах жителі району можуть проголосувати не за місцем реєстрації. Це вперше, коли виборцям дозволили обирати місцеву владу там, де вони фактично проживають. Цим правом уже скористалися дев’ять мешканців Пулинщини. Про це нашому журналісту розповіла очільниця відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації Марина Халімовська

– До 10 вересня включно жителі району, які постійно проживають не за місцем реєстрації (в тому числі внутрішньо переміщені особи), можуть змінити місце голосування, – розповідає Марина Халімовська. – Виборцю для зміни місця реєстрації онлайн потрібно:

  1. Зайти на сайт Державного реєстру виборців і обрати підпункт «заяви та запити», а далі «звернення щодо зміни виборчої адреси». При цьому одразу ж потрібно авторизуватись за допомогою цифрового підпису.
  2. Заповнити анкету та обрати причину зміни виборчої адреси, вказати актуальне місце проживання та електронну пошту. І ще раз підтвердити ці дані цифровим підписом.
  3. Після завершення процедури має надійти лист-підтвердження заявки на зміну адреси. Про результат повідомляють пізніше на електронну пошту або ж це можна перевірити на сайті реєстру.

Станом на 7 вересня цей спосіб зміни виборчої адреси використали двоє жителів району. Ще семеро людей особисто звернулися до відділу ведення реєстру виборців, який знаходиться у приміщенні районної державної адміністрації: смт Пулини, вул. Шевченка, 104.

You cannot copy content of this page