Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня

Школяр малює на стінах медичного закладу героїв мультфільмів

Сьогодні в Україні відзначають День художника. Пулинщина багата на талановитих і знаних митців, котрі своєю творчістю прославляють рідний край.

Сьогодні хочемо розповісти про юного пулинського художника Євгенія Тичину та незвичайний проєкт,  який він втілює.

На другому поверсі комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Пулинської райради триває ремонт приміщень дитячої консультації. Щоб маленьким пацієнтам було не страшно очікувати прийом лікаря, колектив медзакладу вирішив стіни коридору прикрасити яскравими зображеннями героїв популярних дитячих мультфільмів. Цю справу доручили 16-річному художнику з Пулин Євгенію Тичині.

– Захопився малюванням із п’яти років, – мовить Євгеній. – Згодом, у 10-річному віці, став учнем школи мистецтв. Моїм викладачем була Олена Рачкован. Подобалося вчитися та опановувати ази образотворчого мистецтва. На створення картин надихають місцеві краєвиди: блакитне небо, сонце, квіти тощо. Коли мені запропонували розмалювати стіни дитячої консультації, то з радістю погодився. Адже це новий творчий досвід, у який поринув із головою.

Талановитий хлопець уже місяць кожної суботи та неділі вирушає до медзакладу. Бере до рук пензлі та фарби, починає натхненно працювати.

– Малюю майже без перерви по кілька годин. Від творчого процесу більше отримував задоволення, ніж втомлювався, – зазначає юний художник. – За кілька вихідних вдалося створити Мікі Мауса, Вінні Пуха, Смішариків, потяг із звірятами. Зображення дуже сподобалися моєму 10-річному брату Павлу. Сподіваюся, що маленькі пацієнти почуватимуться у лікарні комфортніше у компанії улюблених героїв мультиків.

You cannot copy content of this page