Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock19.09.2019
icon eye50
НОВИНИ

У селі Івановичі триває заготівля хмелю

Уже кілька тижнів жителі села Івановичі збирають хміль на ТОВ «Хміль Україна». Працівники підприємства старанно плекали рослини на 28 га хмільниках усе літо. І результат не забарився – нинішня урожайність на 30% більша, ніж минулого року.

Володимир Марковський показує вирощений хміль

– Нині урожайність хмелю – 25 центнерів із гектара, що на 30% більше, ніж торік, – з гордістю розповідає в. о. директора ТОВ «Хміль Україна» Володимир Марковський. – Працюємо у дві зміни з восьмої години ранку і до пізньої ночі. Є дні, коли закінчуємо роботу перед світанком – о четвертій годині. Тоді за день висушуємо три тонни хмелепродукції.

На підприємстві було посаджено 28 га хмелю кількох сортів – «Національний», «Магнум», «Перле» та «Нортен Бревер». Своєчасно доглядали за ними та проводили обробку від шкідників.

– Уже зібрали більшу частину хмелю, – мовить далі Володимир Павлович. – Зібрані рослини привозяться до хмелекомплексу, чистяться та сушаться. А потім продукція відвантажується у Житомир на спеціальне підприємство, де хміль формують у гранули. В такому стані його експортують за кордон, наприклад до Німеччини, В’єтнаму та інших країн.

You cannot copy content of this page