Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock29.07.2019
icon eye69
Uncategorized НОВИНИ

У Сколобові будують житло для дітей-сиріт

Нещодавно у селі Сколобів відбулося урочисте відкриття двох будинків сімейного типу. У них житимуть щонайменше 20 дітей-сиріт. Вартість зведення одного такого житла становить близько 2,5 мільйона гривень. Будівництво профінансував благодійний німецький фонд «Міст життя».

– Завдяки фонду у нашому селі вже функціонує два будинки сімейного типу, у яких виховується 17 сиріт, – мовить пастор місцевої церкви Іван Прокопчук. – Під керівництвом Вальдемара Шрьодера благодійний фонд продовжує свою важливу місію. Сьогодні відкриваємо два будинки, а у 2020 році буде закінчено зведення ще двох осель для дітей, які потребують сімейного тепла.

У новому помешканні житиме сім’я Савченків, яка приїхала з Херсона. Ольга з Максимом за освітою вчителі англійської мови, виховують четверо власних діток – Емілію, 2009 р. н., Ангеліну, 2012 р. н., Емануїла, 2016 р. н., та Самуїла, який народився 28 червня 2019 р.

– Півтора року ми жили в Іспанії, потім повернулися до України, – розповідає Ольга Савченко. – Створити будинок сімейного типу прагнули давно. Звели будиночок біля Києва. Але площа оселі була малувата, щоб взяти на виховання багато дітей-сиріт. Тому погодилися на пропозицію приїхати на Житомирщину.

Зведений будинок – дуже великий. У ньому є багато меблів і побутової техніки, близько 10 спалень, ігрова кімната, кухня, господарські приміщення.

Оглядини нового помешкання

You cannot copy content of this page