Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock16.03.2020
icon eye31
НОВИНИ

У Пулинах під час карантину людно

16 березня на вулицях Пулин досить людно. Зранку увесь центр був заставлений автомобілями. У магазинах місцеві жителі та мешканці сіл, як і раніше, купують продукти харчування, засоби гігієни та промислові товари. Особливого ажіотажу у закупівлі продуктів «про запас» не спостерігається.

Батьки з малюками дошкільного віку гуляють на свіжому повітрі. Школярі навчаються вдома у результаті запровадженого карантину дистанційно.

-Ми отримуємо від нашої вчительки завдання і виконуємо їх удома, – говорить жителька Пулин пані Тетяна. – Відчуваю, що це буде нелегкий період. Адже дорослі мусять щоденно працювати на роботі і разом з тим вчити дітей. Не у всіх є можливість взяти відпустку на три тижні карантину. В початковій школі дитина сама не впорається з цими завданнями – потрібні поради, пояснення і контроль дорослих. З іншого боку в цьому є плюси. Я бачу, що моя дитина із поданого раніше в школі матеріалу не засвоїла або в чому є проблеми і «пробіли» – в цих напрямках ми посилено працюємо. А взагалі вірю: труднощі тимчасові, головне, щоб наші діти і ми всі були здорові.

-Школа мистецтв під час карантину не проводить заняття, – зазначає директор Пулинської школи мистецтв Василь Бернацький. – Діти займаються вдома. Так, викладач Леонід Фесенко надає учням художнього відділу домашні завдання і працює з ними дистанційно.

Пані Ганна розповідає, що сьогодні в райцентрі в магазині одягу придбала обновку і домовилася з продавчинею про обмін.

-Мені сказали у разі необхідності прийти і поміняти одяг сьогодні до обіду, бо невідомо, чи в другій половині дня магазини працюватимуть, – говорить пані Ганна. – Всі відслідковують новини в Інтернеті, а ситуація змінюється мало не щогодини. А там уже пишуть про те, що можливе закриття усіх закладів, крім аптек і продуктових магазинів.

– У суботу та неділю в сусідньому райцентрі Хорошеві було майже порожньо, і сьогодні там небагато на вулицях людей, – каже житель Хорошівського району Денис. – Люди намагаються не виходити без потреби з дому. Думаю, в Пулинському районі мешканці теж мають менше відвідувати торгівельні заклади і установи.

В аптеці в центрі Пулин вишикувалася черга. Працівниця закладу попросила присутніх стати на відстань один від одного не менше одного метра. Персонал працює в захисних масках та гумових рукавичках. На запитання журналістки чи є в аптеці в достатній кількості захисні маски та антисептики відповіли, що в даний час і маски і антисептики відсутні. Але днями їх привезуть у Пулини – на складах засоби захисту починають уже з’являтися.

Антисептик можна виготовити вдома самостійно. Пропонуємо Вам кілька рецептів:

  • 50 мл медичного спирту 90%, 30 мл гліцерину, 5 крапель будь-якої ефірної олії (апельсинова, грейпфрутова, ванільна, м’ятна). Спирт продезінфікує руки, гліцерин захистить від сухості, а ефірна олія переб’є запах спирту.
  • 50 мл води, 50 мл спиртової настойки (ромашки, календули), 30 мл гліцерину, 5 крапель ефірної олії лимона. Спиртова настоянка знищить мікроби, гліцерин пом’якшить руки, а ефірне масло подарує гарний запах.
  • 7 крапель ефірної олії чайного дерева, 50 мл спиртової настойки (ромашки, календули), 1 ст. ложка гелю алое вера. Спирт та масло чайного дерева продезінфікують руки, а алое вера захистить від сухості.
  • етиловий спирт – 830 мл, перекис водню – 40 мл, гліцерин – 15 мл. Змішайте інгредієнти, додавши трохи дистильованої або кип’яченої води. Кількість води визначте виходячи з потрібної консистенції. Розлийте отриманий розчин в кілька невеликих ємностей, носіть із собою і не забувайте регулярно користуватися.

 

You cannot copy content of this page