Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock11.02.2020
icon eye47
НОВИНИ

У Пулинах очікують на приїзд волонтера Корпусу Миру

11 лютого в Пулинському громадському центрі відбулася зустріч з приводу можливого приїзду в Пулини волонтера Корпусу Миру США в Україні.

Пулинський центр разом з партнерами вже втретє подав заявку, щоб одержати волонтера. Двічі в Пулини зі Сполучених Штатів Америки приїздили молоді волонтери, які допомагали в розвитку громади, її активізації, у реалізації цікавих ідей та хороших справ.

І цього разу в Пулинах сподіваються на позитивне рішення. Партнерами ГО “Пулинський громадський центр” виступили: МБФ “Місії самарян в Україні”, Пулинська селищна рада, ТОВ “Редакція-медіацентр “Вісті”.

Голова правління Пулинського громадського центру Надія Сірик поділилася досвідом співпраці з двома попередніми волонтерами, які мешкали упродовж двох років у селищі і допомагали в розвитку громади, у втіленні проєктів громадської організації.

Секретар Пулинської селищної ради Олена Гузюк розповіла про Пулинську громаду, її досягнення за кілька років після об’єднання, про можливості та проблеми.

Яна Вознюк, яка нині працює в Пулинському центрі, а в шкільні і студентські роки була учасницею проєктів Центру та волонтером, говорила про місцевих волонтерів, яких “виростила” і збирає навколо себе їхня громадська організація, переймаючи досвід американських колег.

Керівник проєкту «Розвиток громад» Корпусу Миру США в Україні Роман Олексенко ставив багато запитань, щоб краще дізнатися про селище та про очікування від волонтера, які завдання перед ним ставитимуть, у чому потрібна його допомога.

Якщо Пулини пройдуть конкурсний відбір, то планується, що волонтер прибуде наприкінці жовтня 2020 року. Два місяці він мешкатиме в місцевій родині, затим – окремо. Вже є сім’ї, готові прийняти в свою домівку іноземного гостя.

You cannot copy content of this page